Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό virtual καφενείο

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό virtual καφενείο

Το Κιμωλία online art cafe υποδέχεται τους πελάτες του μέσω της εικονικής πραγματικότητας n Οι χρήστες κάνουν κράτηση σε ένα από τα 15 τραπέζια του, για παρέα έως και πέντε ατόμων, ενώ μπορούν να συναντηθούν με άλλους θαμώνες και να συνομιλήσουν

Η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη και ένας ευρηματικός νους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το έκανε πραγματικότητα: το πρώτο οnline καφέ στην Αθήνα, το Κιμωλία online art cafe, «άνοιξε τις πόρτες» του και υποδέχεται τους πελάτες του μέσω της εικονικής πραγματικότητας. Οι χρήστες κάνουν κράτηση σε ένα από τα 15 τραπέζια του, για παρέα έως και πέντε ατόμων, και εκεί συζητούν, παίζουν κρεμάλα, πίνουν τον καφέ τους – που έχουν ετοιμάσει στο σπίτι – και οργανώνουν πάρτι γενεθλίων, ενώ ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο μπαρ εντός του καφέ, όπου μπορούν να συναντηθούν με θαμώνες άλλων τραπεζιών και να συνομιλήσουν.

Το καφέ άρχισε να λειτουργεί την 1η Απριλίου και η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα θερμή. Ηδη έχουν γίνει κρατήσεις για περίπου 1.000 άτομα, ενώ τα τραπέζια του είναι κλεισμένα μέχρι τις 24 Απριλίου. Παρ’ όλ’ αυτά, οι υπεύθυνοι του online καφέ βρίσκουν τον τρόπο να εξυπηρετήσουν τους ανυπόμονους πελάτες, ειδικά αν πρόκειται για κάποια ειδική περίσταση…

Το Κιμωλία online art cafe είναι «αδελφάκι» του Κιμωλία art cafe που βρίσκεται επί της οδού Yπερείδου στην Πλάκα από το 2011. Δημιουργός του είναι η Κατερίνα Βαγενά, η οποία διακόσμησε τον χώρο με τα χέρια της και το ταλέντο της στη ζωγραφική, ενώ συνοδοιπόροι της στη λειτουργία του καφέ είναι οι δυο γιοι της, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος Παλαβιτσίνης, ο οποίος δημιούργησε και την online έκδοση του Καφέ Κιμωλία.

Μια μεγάλη παρέα. «Η Κιμωλία φτιάχτηκε ώστε να προσφέρει χώρο σε ανθρώπους για να συναντιούνται και να δημιουργούν αναμνήσεις. Κι έτσι, αυτή η «παύση» που καλώς αποφασίστηκε λόγω κορωνοϊού δεν μας άρεσε καθόλου. Η ιδέα για αυτό που βλέπετε υπήρχε από την πρώτη μέρα που κλείσαμε, αλλά καθυστερήσαμε λίγο στην υλοποίηση. Ευτυχώς είχαμε τη βοήθεια της Eummena που μας έδωσε την υποδομή για να την κάνουμε πράξη», λένε οι ιδιοκτήτες του.

«Στις σελίδες του Online Κιμωλία Art Cafe μπορείτε να καθίσετε σε ένα virtual ιδιωτικό τραπέζι – που είναι πάντα μαζεμένο σε αντίθεση με τα πραγματικά – και να μιλήσετε με φίλους. Μπορείτε να κάνετε τις εργασίες σας για τη σχολή, να κάνετε μέχρι και μάθημα. Ας γίνουμε μια μεγάλη παρέα, ας μείνουμε συνδεδεμένοι σε ανθρώπινο επίπεδο, έστω και από απόσταση και ας το περάσουμε όλο αυτό λίγο πιο ανώδυνα», προσθέτουν.

Απλή διαδικασία

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Παλαβιτσίνης εξηγεί ότι η διαδικασία είναι απλή. «Στο καφέ υπάρχουν 15 τραπέζια, τα οποία μπορεί να δει ο χρήστης μέσα από την ιστοσελίδα μας https://kimolia.eummena.org», λέει. «Ας πούμε ότι κάποιος έχει τέσσερις φίλους και θέλει να πάνε για καφέ. Συμπληρώνει την online φόρμα για κράτηση τραπεζιού στέλνοντάς μας παράλληλα το email του. Εμείς ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα για τη ζητούμενη μέρα και απαντούμε άμεσα στέλνοντας μέσω email πέντε ονόματα χρηστών και πέντε κωδικούς.

Τα ονόματα χρηστών είναι ονόματα διάσημων ηθοποιών που έχουν προταθεί για Οσκαρ. Την ημέρα εκείνη καθένας μπαίνει με τους κωδικούς του στο περιβάλλον του Κιμωλία καφέ και το επόμενο πρωί τα τραπέζια δίνονται σε άλλους. Οταν φύγει μια παρέα, εμείς πρέπει να καθαρίσουμε τα τραπέζια, δηλαδή να σβήσουμε ό,τι έχουν γράψει εκεί και να τα έχουμε έτοιμα για την επόμενη παρέα…». Ο ίδιος εξηγεί ότι στους χρήστες παρέχονται ποικίλες επιλογές που μέρα με την ημέρα εμπλουτίζονται.

«Σε όλα τα τραπέζια οι θαμώνες μπορούν να παίξουν κρεμάλα, να λύσουν ένα κουίζ καραντίνας ή να παίξουν ένα παιχνίδι μνήμης βασισμένο στο Game of Thrones. Επίσης μπορούν να μπουν στο ανοιχτό μας τραπέζι, που είναι προσβάσιμο σε όλους όσοι έχουν πάρει κωδικό και να τα πουν με κόσμο που δεν γνώριζαν από πριν, να αφήσουν μια κουβέντα ή μια σκέψη στο κάθε virtual τραπέζι της Κιμωλίας ή στο δημόσιο μπαρ, να μοιραστούν ενδιαφέροντα άρθρα ή να διοργανώσουν το δικό τους event. Ηδη στο online καφέ μας έχουμε φιλοξενήσει πάρτι γενεθλίων, μάθημα φωτογραφίας, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός μουσικού live», αναφέρει.

Ο Νίκος Παλαβιτσίνης μιλά με αγάπη για το Κιμωλία art online καφέ. «Την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων λόγω πανδημίας, βγήκα στο μπαλκόνι, έκανα ένα τσιγάρο και σκεφτόμουν πώς μπορούμε να κρατήσουμε το μαγαζί ανοιχτό», λέει. «Επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά επί χρόνια με το ψηφιακό κομμάτι και συγκεκριμένα με τη Moodle, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για εκπαίδευση εξ αποστάσεως παγκοσμίως, αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Αλλωστε και στο φυσικό καφέ δοκιμάζουμε πάντα πραγματάκια που έχουν μέσα τους την τρέλα μας», λέει. «Ξεκίνησα στην αρχή με τα δικά μου τεχνικά μέσα και όταν η εταιρεία στην οποία εργάζομαι αποφάσισε να μας παράσχει μια πλατφόρμα, το online Κιμωλία art cafe έγινε πράξη», συνεχίζει. «Πλέον ασχολούμαι καθημερινά με τη βελτίωσή του αφού αυτή η ιδέα στην οποία ανταποκρίνεται και ο κόσμος έχει γίνει σχεδόν εμμονή…».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024