
Ισραήλ : Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Η προθεσμία για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 1:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας)
Η προθεσμία για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 1:00 της Τρίτης ώρα Ελλάδας).
Ο πρόεδρος της χώρας, Ρεουβέν Ρίβλιν, απέρριψε χθες, Κυριακή, το αίτημα του Μπένι Γκαντς, του ηγέτη του κεντρώου κόμματος Μπλε και Λευκό, να του δοθεί περισσότερος χρόνος για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ζητούσε να παραταθεί η διερευνητική εντολή που του είχε αναθέσει ο πρόεδρος για δύο εβδομάδες.
Η προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση αποδεικνύεται σε άσκηση για δυνατούς λύτες στο Ισραήλ, έπειτα από τρεις πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις που δεν ανέδειξαν καθαρό νικητή.
Ο Ρίβλιν απάντησε στον Γκαντς ότι «στις τρέχουσες περιστάσεις δεν είναι εφικτό να δοθεί οποιαδήποτε παράταση στο χρόνο που του δόθηκε» για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας.
Ο Γκαντς έχει αναδειχθεί στο βασικό αντίπαλο του υπηρεσιακού δεξιού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το Μπλε και Λευκό του Γκαντς και το Λικούντ του Νετανιάχου είχαν πλησιάσει στην επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας πριν αρχίσει η εβδομάδα των διακοπών για το εβραϊκό Πάσχα, την περασμένη Τετάρτη, αλλά η διαπραγμάτευση δεν ολοκληρώθηκε.
Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός της προθεσμίας, η εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανατίθεται στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- D4vd: Εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο iCloud του – Κατηγορείται για τον διαμελισμό 14χρονης
- Κρήτη: Μεγάλης διάρκειας ο σεισμός των 5,7R στο Λασίθι – Ανησυχία για τους μετασεισμούς
- Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κάνει καριέρα στο YouTube!
- ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι στους δήμους – Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
- Υπόγεια Ρεύματα: Έρχονται δυναμικά στη σκηνή της Τεχνόπολης
- Άγιος Δημήτριος: Σήμερα στον στρατιωτικό εισαγγελέα οι «4» – Πώς ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο




