Πριν την παραίτηση του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Έμιλι Ρούσο, είχε μιλήσει για κάποιον από τη διοίκηση «ο οποίος έβαλε στο ταμείο». Η υπόνοια του Ρούσο δεν πέρασε αναπάντητη από τους υπόλοιπους διοικούντες.
Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα μήνυσε τον Ρούσο για συκοφαντική δυσφήμιση και του ζητά να ανακαλέσει, γιατί ισχυρίζεται ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη των μελών της.
«Το ΔΣ αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να χαρακτηριστεί διαφθορά. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να επιτρέψει αυτές τις κατηγορίες που ζημιώνουν σοβαρά την εικόνα του συλλόγου.
Η μήνυση θα γίνει για την υπεράσπιση της εντιμότητας του συλλόγου και των εργαζομένων του» αναφέρει η ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα».
Μετά την παραίτηση του Ρούσο, ο Τζόρντι Μόις, στενός συνεργάτης του προέδρου Γιόσιπ Μαρία Μπαρτομέου, ανέλαβε οικονομικός αντιπρόεδρος.
Με γραπτή του δήλωση, ο Λούκα Ντόντσιτς ενημέρωσε πως δεν θα συμμετάσχει στα καλοκαιρινά «παράθυρα» της FIBA με την Εθνική Σλοβενίας, βάζοντας ως προτεραιότητα την οικογένειά του.
Σκηνές χάους επικράτησαν σε αγώνα πλέι οφ του πορτογαλικού πρωταθλήματος μπάσκετ, όταν μετά από γενική σύρραξη και... τρομερό ξύλο, οι διαιτητές απέβαλλαν 11 παίκτες και έπειτα παρενέβη και εισαγγελέας.