Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας στο MEGA : Αρχές Μαΐου η σταδιακή άρση των μέτρων

Πέτσας στο MEGA : Αρχές Μαΐου η σταδιακή άρση των μέτρων

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι βάσει των δεδομένων «θα υφίστανται κάποιοι περιορισμοί έως τον Ιούνιο» και ως εκ τούτου προανήγγειλε «επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας». 

Την πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων περιέγραψε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 27 του μήνα θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα εκκινήσει «η σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των μέτρων».

«Τα έχουμε πάει εξαιρετικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχεί» είπε, προσθέτοντας ωστόσο, πώς «εάν χρειαστεί, θα λάβουμε και πιο αυστηρά μέτρα».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση του κοροναϊού, επισήμανε ότι σταδιακά «θα ανοίγουν κάποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας , ενώ κάποιοι θα παραμείνουν κλειστοί».

Γι’ αυτό παρακαλούμε αυτές τις δύο εβδομάδες όλους τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι βάσει των δεδομένων «θα υφίστανται κάποιοι περιορισμοί έως τον Ιούνιο» και ως εκ τούτου προανήγγειλε «επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας».

Τα μέτρα αυτά θα αφορούν την περίοδο από αρχές Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Ερωτηθείς σχετικά εάν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα επεσήμανε  ότι ελπίζει να ακουστεί το κάλεσμα αυτό ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα. Επανέλαβε ότι «Δεν προβλέπεται η μετακίνηση σε συγγενικό και φιλικό σπίτι για να κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα».

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει και δεύτερο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «από τις εισηγήσεις των ειδικών ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024