Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μπορούν να νοσήσουν ξανά όσοι έχουν ιαθεί; - Τι λένε Τσιόδρας και ΠΟΥ

Κοροναϊός : Μπορούν να νοσήσουν ξανά όσοι έχουν ιαθεί; – Τι λένε Τσιόδρας και ΠΟΥ

Στην πιθανότητα να νοσήσει ξανά από κοροναϊό ασθενείς που έχουν αναρρώσει αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας

Στην πιθανότητα να νοσήσει ξανά από κοροναϊό ασθενείς που έχουν αναρρώσει αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η αναφορά ήρθε μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 91 ασθενείς στη Νότια Κορέα που ιάθηκαν και στη συνέχεια βρέθηκαν ξανά θετικοί στον φονικό ιό.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή τεχνική λήψης δειγμάτων ή μακρά παραμονή του ίδιου υλικού του ιού, χωρίς να μολύνει ή να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα διερευνήσει τα δεδομένα και αν αυτά αφορούν αληθινή επαναλοίμωξη.

Πάντως ο ίδιος κατέληξε πως «μάλλον όχι».

Τι λέει ο ΠΟΥ

Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής του.

Ο ΠΟΥ επισήμανε πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι, που έχουν ιαθεί από τον ιό, αντισώματα ικανά να πολεμήσουν μια δεύτερη μόλυνση.

Έτσι, υπάρχει φόβος πολλοί ασθενείς να μην μην αποκτήσουν ανοσία.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ, δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για να καταλήξει ε ένα συμπέρασμα.

Έτσι, περισσότερους από 300.000 ανθρώπους να έχουν ιαθεί από τον κοροναϊό, ο υπογραμμίζει την ανάγκη για κατανόηση του πως ανταποκρίνονται τα αντισώματα, αν αυτά παρέχουν ανοσία και για πόσο καιρό.

«Δεν έχουμε απάντηση σε αυτό. Είναι άγνωστο» είπε ο Δρ. Μάικ Ράιαν.

«Αυτό είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα. Τι δείχνει αυτή η αντίδραση αντισωμάτων όσον αφορά την ανοσία» είπε από την πλευρά της η Δρ. Μαρία φαν Κερκόουβ.

Τι έγινε στη Νότια Κορέα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, 91 ασθενείς που είχαν ιαθεί από τον κοροναϊό, βρέθηκαν εκ νέου ασθενείς.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης της Κορέας Jeong Eun-kyeong, ερώτημα παραμένει αν οι συγκεκριμένοι ασθενείς προσβλήθηκαν εκ νέου από τον κοροναϊό ή αν ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου.

Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκυρότητα των τεστ ή ότι κατάλοιπα του ιού θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών και να μην είναι μολυσματικά ή να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους άλλους.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα

«Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες και πολλές μεταβλητές» είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας Jung Ki-suck.

Μέχρι στιγμής περίπου 7.000 πολίτες της Νότιας Κορέας έχουν αναφερθεί ως ιαθέντες από τον Covid-19, που προκαλείται από τον κοροναϊό.

Πάντως, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Κορέας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν εκ νέου θετικοί στον κορωνοϊό θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα η Νότια Κορέα ανακοίνωσε άλλα 27 καινούρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τους χαμηλότερους αριθμούς των τελευταίων ημερών, κι ενώ στο αποκορύφωμα της ασθένειας, τα τέλη Φεβρουαρίου 900 άνθρωποι βρίσκονταν θετικοί στον κορωνοϊό καθημερινά. Συνολικά η Νότια Κορέα έχει καταγράψει 10,450 κρούσματα και 211 νεκρούς, εκ των οποίων οι 7 το τελευταίο 24ωρο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024