Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργούν, λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) που παραμένουν ανοιχτά.
Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.
Το ειδικό ωράριο λειτουργίας προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς».
Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).