Με τα χειροκροτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών να τη συνοδεύουν, 62χρονη από την Αργεντινή που εδώ και πολλές ημέρες νοσηλευόταν με κοροναϊό στη ΜΕΘ του Βενιζελείου βγήκε από την Εντατική.

Το βίντεο κατά την έξοδο της, όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος ekriti.gr, ανέβασε στη σελίδα του στο facebook, εμφανώς συγκινημένος, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιουλπαλής.

Η γυναίκα αυτή κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ παρόλο που, όπως έλεγαν οι γιατροί της, οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της.

Δείτε το βίντεο και όσα έγραψε ο γιατρός:

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε ομως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.

Οφειλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους, αλλα και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Βενιζέλειο παρότι δεν ειναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να εχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Γράψτε το σχόλιό σας