Κοροναϊός – Κέρκυρα : Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης που «άνοιξε» την εκκλησία
Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταβεί και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.
Στον εισαγγελέα έφτασε το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την Θεία Κοινωνία σε πιστούς Μετά την κατάθεσή του ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 25 Μαΐου, σύμφωνα με το cofutvnews.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, σχημάτισε δικογραφία κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.
Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε καθώς, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής, παραβρέθηκαν – πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων – η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.
Οπως αναφέρεται η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.
Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταβεί και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.
- Γιάννης Μπρούζος: «Έφυγε» ο συγγραφέας του «Τι πραγματικά αξίζει – 24 γράμματα στον γιο μου»
- Η πορεία της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες
- «Η δυσκολότερη στιγμή» για την κυβέρνηση- Εισηγήσεις για «σοβαρή αντίδραση» εδώ και τώρα – Το σημείωμα στους βουλευτές
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Το ισπανικό ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- ΟΗΕ: Χώρες του Κόλπου καλούν το ΣΑ να εγκρίνει τη χρήση βίας για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Οι διαιτητές της Super League δεν πήραν τις ίδιες ευκαιρίες
- Πάτρα: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
- Γκουτέρες: Βρισκόμαστε στο χείλος ενός ευρύτερου πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442