Κοροναϊός : Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα – Στους 100 οι θάνατοι
Το 100ό θύμα του φονικού ιού στη χώρας μας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν
Ακόμα ένα θάνατος από κοροναϊό σημειώνεται στη χώρα μας, με τη μαύρη λίστα να φτάνει θλιβερό ορόσημο, τους 100 νεκρούς.
Το 100ό θύμα του φονικού ιού στη χώρας μας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν.
Νωρίτερα, κατά την επίσημη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για 2.145 κρούσματα μετά την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων σήμερα.
Αναφορικά με τους νοσούντες το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.
Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 73 συμπολίτες μας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Ακόμα, συνολικά 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.
Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες, δίνοντας συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και για τις οικογένειές τους, που θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.
«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι» είπε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας πως «θέλουμε οι ευπαθείς ομάδες, με τη δική μας βοήθεια, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».
Επίσης, αναφερόμενος στα κρούσματα του φονικού ιού σε γηροκομεία, υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν από τις δομές όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.
«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.
Εξέφρασε, παράλληλα, «βαθιά ευγνωμοσύνη που υπομείνατε, που υπομένετε, που υπομένουμε όλοι μαζί».
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου



