O αναισθησιολόγος Ντέρικ Σμιθ δυστυχώς έχει πει το τελευταίο αντίο σε αρκετούς ανθρώπους που έχασαν την μάχη με κάποια ασθένεια, ωστόσο ο ίδιος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο Σμιθ, ο οποίος έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο τους ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε τα τραγικά τελευταία λόγια ενός ασθενούς λίγο πριν πεθάνει.

«Ποιος θα πληρώσει γι ‘αυτό;» ρώτησε ο ασθενής με κοροναϊό τον Σμιθ την ώρα που πάσχιζε να αναπνεύσει.

«Ήταν τα τελευταία του  λόγια και δεν θα ξεχάσω ποτέ»  είπε ο γιατρός στο CNN.

(Αυτός ο ασθενής)  είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί με αναπνευστήρα κι όμως η βασική ανησυχία του ήταν το ποιος θα πληρώσει ώστε ο ίδιος να ζήσει.

«Καλέσαμε τη σύζυγό του ώστε να τον μεταπείσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία ίσως να αναρρώσει, ωστόσο τελικά ο άνδρας δεν τα κατάφερε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο αναισθησιολόγος.

«Αυτό που συνέβη ήταν μακράν το χειρότερο πράγμα που έχω ζήσει στα 12 χρόνια συλλογικής φροντίδας και εργασίας μου. Αυτή η χώρα είναι αληθινά μια αποτυχημένη πολιτεία και αυτό που συνέβη το αποδεικνύει από πρώτο χέρι», σχολίασε ο Ντέρικ Σμιθ τονίζοντας πόσο απαράδεκτο είναι ένας ασθενής να σκέφτεται τα οικονομικά όταν βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση επειδή δεν μπορεί να έχει το αγαθό της δωρεάν νοσηλείας.