Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχει δεσμευτεί ότι 100.000 τεστ ανίσχνευσης του ιού, θα διεξάγονται καθημερινά μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, ο καθηγητής Σερ Τζον Μπελ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η χώρα θα μπορέσει να πετύχει αυτόν τον στόχο – και θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω τεστ.

Επέκρινε επίσης επιστήμονες ανά τον κόσμο που δοκιμάζουν τα υπάρχοντα φάρμακα για να βρουν θεραπεία, μαζί με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Δηλώσεις για την τρέχουσα κατάσταση

Ο Σερ Τζον, ο οποίος συμβουλεύει την κυβέρνηση για τις επιστήμες της ζωής και διεξάγει αξιολογήσεις για πιθανές δοκιμές αντισωμάτων στο σπίτι, δήλωσε:

«Έχει πραγματοποιηθεί ένα αξιοσημείωτο πρόγραμμα για την κατασκευή των μεγαλύτερων κέντρων παγκοσμίως για δοκιμές με βάση το βαμβάκι, σε όλη τη χώρα».

«Τρία μεγάλα κέντρα – Milton Keynes, Alderley Edge στο Cheshire και στη Γλασκώβη – και στη συνέχεια δύο μικρότερα κέντρα, ένα πιλοτικό κέντρο στο Κέιμπριτζ στα οποία διεξάγονται ερευνητικές εργασίες ανάπτυξης και ένα κέντρο στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Έχουν την ικανότητα τώρα να φτάσουν τα 100.000 τεστ, αλλά και πολύ πέρα ​​από αυτό, σε 200.000 την ημέρα».

Ο Σερ Τζον είπε στο BBC Radio 4 ότι μεγάλο μέρος του έργου είχε γίνει από εθελοντές και ερασιτέχνες, ενώ τα εργαστήρια δοκιμών δημιουργήθηκαν σε λίγο περισσότερο από ένα δεκαπενθήμερο.

Οι Υπουργοί έχουν επίσης ξεκινήσει την Κοινοπραξία Ταχείας Δοκιμασίας του Ηνωμένου Βασιλείου για να αναπτύξουν μια αξιόπιστη δοκιμή ανίχνευσης αντισωμάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η επόμενη ημέρα

Ένας κορυφαίος επιδημιολόγος δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση, είχαν αποτελέσματα καλύτερα «από ό,τι τολμούσαμε να ελπίζουμε».

Ο καθηγητής Neil Ferguson, του οποίου η μοντελοποίηση στο Imperial College London έχει ενημερώσει την κυβερνητική στρατηγική για τον κοροναϊό, δήλωσε ότι τα μέτρα φάνηκαν να λειτουργούν καλά, αλλά θα έπρεπε να παραμείνουν σε ισχύ για αρκετές εβδομάδες.

Ωστόσο, ο Σερ Τζον επέμεινε ότι ήταν απαραίτητο να υπάρχει μια στρατηγική εξόδου από την καραντίνα επειδή είναι πιθανό ότι η ασθένεια δε θα εξαλειφθεί και θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Φαίνεται ότι λιγότερο από το 10 τοις εκατό των ανθρώπων είχαν τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας θα είναι πολύ χαμηλά.

Εξήγησε: «Η ιδέα είναι να κοιτάξουμε γρήγορα σε έναν μικρό αριθμό ασθενών για να δούμε αν αυτά τα φάρμακα θα έχουν σημαντικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουμε σε πιο οριστικές δοκιμές».

Πηγή: express.co.uk

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr