Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο σύμβουλος του Τραμπ καταρρίπτει τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για 200.000 νεκρούς

Κοροναϊός: Ο σύμβουλος του Τραμπ καταρρίπτει τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για 200.000 νεκρούς

Πιο αισιόδοξος από τις αρχικές εκτιμήσεις για τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο δρ Άντονι Φαούτσι, ο γιατρός που έχει αναλάβει να «ξελασπώσει» τη χώρα από τον κοροναϊό

Πιο αισιόδοξος από τις αρχικές εκτιμήσεις για τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο δρ Άντονι Φαούτσι, ο γιατρός που έχει αναλάβει να «ξελασπώσει» τη χώρα από τον κοροναϊό.

Μετά τα σοκαριστικά στοιχεία που έκαναν λόγο για 100.000 – 200.000 νεκρούς, ο Αντονι Φαούτσι, ένας από τους πιο έμπειρους λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του Τραμπ για τον κοροναϊό, δήλωσε την Πέμπτη πως ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία μπορεί να φθάσει τις 60.000, αριθμός δηλαδή μεγάλος μεν αλλά σαφώς αρκετά μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Αντονι Φαούτσι ισχυρίστηκε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης τον ώθησε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του. «Τα πραγματικά δεδομένα μας λένε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια σαφή θετική επίδραση από τα μέτρα που έχουμε λάβει» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο NBC.

Ο Δρ. Φαούτσι είπε ότι ο αριθμός των νεκρών «θα αγγίξει τις 60.000, από τις 100.000 έως 200.000» που είχε αρχικά προβλέψει.

Κανένας εφησυχασμός

Ωστόσο, προειδοποίησε για ενδεχόμενο εφησυχασμό, λέγοντας ότι «πρέπει να προσέξουμε περισσότερο».

Ο Δρ Φαούτσι έρχεται σε αντίθεση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος συχνά εμφανίζεται πιο χαλαρός σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για την κοινωνική απομάκρυνση για… χάρη επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να δώσει ώθηση ξανά στην οικονομία το συντομότερο δυνατόν, ωστόσο απέφυγε να το πράξει μέχρι σήμερα, καθώς αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στις ΗΠΑ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024