Ο κοροναϊός απειλεί με «λουκέτο» τους ζωολογικούς κήπους
Τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες που αντιμετωπίζουν οι ζωολογικοί κήποι τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου, λόγω του κοροναϊού
Τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες που αντιμετωπίζουν οι ζωολογικοί κήποι τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου, λόγω του κορωνοϊού.
Ο περιορισμός της κυκλοφορίας κρατά μακριά τους επισκέπτες γεγονός που τους προκαλεί τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού το κόστος συντήρησης είναι μεγάλο και τα έσοδα είναι μηδενικά. Συνεπώς, οι απώλειες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι μεγάλοι ζωολογικοί κήποι φτάνουν σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα.
Στη Γερμανία οι διευθυντές των ζωολογικών κήπων έστειλαν κοινή επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ από την οποία ζητούν έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως υποστηρίζουν, σε λίγο καιρό δεν θα έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν τροφή για τα ζώα. Ενώ και στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου που παραμένει κλειστός για το κοινό, οι υπεύθυνοι ανησυχούν για την υγειά των εκατοντάδων ζώων.
Όμως οι κλειστοί ζωολογικοί κήποι δεν αντιμετωπίζουν μόνο οικονομικά προβλήματα. Πολλά ζώα είναι μελαγχολικά αφού πλέον δεν έχουν καθόλου επισκέπτες και νοσταλγούν αυτές τις μέρες την ανθρώπινη επαφή, όπως συμβαίνει στη περίπτωση των πιθήκων. Μερικά από αυτά όμως βρίσκουν τρόπους να ψυχαγωγηθούν μόνα τους.
Οι υπεύθυνοι των ζωολογικών κήπων αναμένουν οδηγίες από τις αρχές για υποδεχθούν σύντομα ξανά το κοινό και μέχρι τότε φροντίζουν να βρίσκουν τρόπους να απασχολούν καθημερινά τα ζώα.
- Οι δυο μεγάλοι ασθενείς της Ευρωζώνης και η Ελλάδα
- Όλοι οι φόροι και οι απαλλαγές για τα ακίνητα το 2026
- Καμπανάκι ειδικών για την AI στα σχολεία – Χωρίς κανόνες, μπορεί να απειλήσει τη μάθηση
- Ζελένσκι: Επέλεξε νέο προσωπάρχη μετά την απομάκρυνση Γέρμακ – Το προφίλ του Κιρίλο Μπουντάνοφ
- «Ghost jobs» ή δουλειές που δεν υπάρχουν – Αυξάνονται οι φωνές για την απαγόρευσή τους
- ΠΑΣΟΚ: Ο Κακλαμάνης επιχειρεί να καθοδηγήσει τις διαδικασίες εκλογής διοικητών των Ανεξάρτητων Αρχών
