Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: 86 νεκροί στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά

Κοροναϊός: 86 νεκροί στην Ελλάδα – 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 86. Πρόσθεσε ότι καταγράφονται 1.955 κρούσματα - Τι είπε για τη χρήση μασκών και γαντιών μιας χρήσης

Στα 1.955 ανέρχονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν 71 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακόμη, καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 86.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.

Παράλληλα, 16 ασθενείς έχουν βγει από την εντατική.

Η χρήση μάσκας

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η επιτροπή ενέκρινε κριτήρια επιλογής για τα τεστ αντισωμάτων, ενώ συζήτησε το θέμα της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό.

Η επιτροπή ενημερώθηκε αναλυτικά και συμφώνησε με το ECDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο μέτρο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζητήθηκε και η πιθανή αύξηση κινδύνου και στην παρούσα φάση η επιτροπή δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας.

Η χρήση γαντιών

Τοποθετήθηκε δε και για τη χρήση γαντιών, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προσφέρουν προστασία.

«Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται χρήση συχνά από το γενικό κοινό. Ενώ οι προθέσεις είναι καλές, η χρήση τους είναι μάταιη. Τα γάντια μιας χρήσης δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια οδηγεί σε εφησυχασμό. Ο ιός μπορεί να μολύνει τα γάντια. Έρευνες έχουν γίνει και δείχνουν ότι αγγίζουμε το πρόσωπά μας από 3 έως 23 φορές την ώρα. Όταν βγάζουμε τα γάντια μπορεί επίσης να μολυνθούμε, οπότε το πλύσιμο είναι αναγκαίο μετά» είπε και πρόσθεσε:

«Ο ΠΟΥ δεν τα συστήνει. Τα γάντια στο γενικό κοινό λειτουργούν ως απόσπαση της προσοχής».

Δείτε την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα

Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ενόψει του Πάσχα πως «oι ναοί μας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, θα λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό (ένας ιερέας, ένας ψάλτης, ένας νεωκόρος)» και κάλεσε τον κόσμο να ακολουθήσει τις προτροπές της Ιερά Συνόδου.

«Η ατομική προσευχή δεν συμπεριλαμβάνεται στους κατ’εξαίρεση λόγους μετακίνησης. Ας προσευχηθούμε από το σπίτι» επισήμανε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν 50 με 100 άτομα τις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό. «Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στα αεροδρόμια. Οι επιβάτες κατά την άφιξή τους υποβάλλονται στο τεστ σε ξενοδοχείο. Οι θετικοί παραμένουν σε αυτό.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024