Τους 936 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κοροναϊού στη Βρετανία μέσα σε μόλις μία μέρα. Έτσι οι θάνατοι Από τον ιό ξεπέρασαν τις 7.000.
Σύμφωνα με το το υπουργείο Υγείας της χώρας, 828 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο αριθμός αυτός αποτελεί μαύρο ρεκόρ θανάτων στη χώρα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της, Μπόρις Τζόνσον, βρίσκεται στην εντατική.
Από τους θανάτους αυτούς, οι 828 είναι στην Αγγλία, με τον συνολικό αριθμό να έχει φτάσει τους 6.483.
Επιπλέον 70 άνθρωποι πέθαναν στη Σκωτία, με τον αριθμό των νεκρών να βρίσκεται στους 366.
Ακόμα, 33 νεκρούς μετράει η Ουαλία με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 245 θανάτους και πέντε η Βόρεια Ιρλανδία φτάνοντας συνολικά τους 78.
Παραμένει στην εντατική ο Τζόνσον
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης πως η υγεία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή.
Παράλληλα, είναι σε καλή διάθεση αλλά δεν εργάζεται ακόμα, παρ’όλο που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με όσους πρέπει.
Ο Τζόνσον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών και του παρέχεται οξυγόνο αλλά μέχρι στιγμής αναπνέει μόνος τους, χωρίς δηλαδή υποστήριξη.
Ακόμη ευχαρίστησε όσους έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας