Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς : «Μπλόκο» σε διόδια, λιμάνια, σιδηροδρόμους - Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Χαρδαλιάς : «Μπλόκο» σε διόδια, λιμάνια, σιδηροδρόμους – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Με τις φράσεις «η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ,  ανακοίνωσε ενόψει του Πάσχα, αυστηροποίηση των μέτρων και διπλασσιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση.

Με τις φράσεις «η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο, τα χωριά και τα νησιά μας», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ,  ανακοίνωσε ενόψει του Πάσχα, τη λήψη νέων μέτρων που θα ισχύσουν «τουλάχιστον» εως τις 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από τις 6 σήμερα το απόγευμα, «κλείνουν» διόδια, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια.

Η άσκοπη μετακίνηση από και προς τα νησιά και την ύπαιθρο δεν επιτρέπεται.

«Στα διόδια σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν στις εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους, σε εθνικούς περιφεριακούς δρόμους, η ελληνική αστυνομία εγκαθστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων σε 24ωρη βάση», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Το  ίδιο θα γίνεται στα πορθμεία από το Λιμενικό ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και στα αεροδρόμια.

Σε ότι αφορά αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων βάση της Ε1 δήλωσής τους μόνιμης κατοικίας και «χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων – όποτε κι αν γίνει αυτό» είπε με νόημα ο κ. Χαρδαλιάς.

«Κανένα εισιτήριο δεν θα κόβεται» και κανείς δεν θα κινείται χωρίς βεβαίωση τύπου Β1 ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, τόνισε.

Έως τις 24 Απριλίου εξάλλου, διακόπτονται τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά δρομολόγια προς τα νησιά. .

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλίας  ανακοίνωσε αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες, όπως ο διπλασσιασμός του προστίμου στα 300 ευρώ και η αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες ενώ το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε.

Από τους νέους περιορισμούς εξαιρούνται αποκλειστικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Η εξαίρεση ισχύει αποκλειστικά για σκοπούς που αφορουν στην εκπλήρωση του καθήκοντός τους και φέροντας φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.

Sports in

Τρέλα με Μαρινάκη στα αποδυτήρια – Η ξεχωριστή αγκαλιά στον Ελ Αραμπί

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση των «ερυθρολεύκων», αποθεώθηκε και αποθέωσε τους παίκτες του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024