Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Νέο διάγγελμα Μακρόν ενώ η Γαλλία ζει τον απόλυτο εφιάλτη

Κοροναϊός: Νέο διάγγελμα Μακρόν ενώ η Γαλλία ζει τον απόλυτο εφιάλτη

Νέο διάγγελμα στον γαλλικό λαό αναμένεται να απευθύνει ο Εμανουέλ Μακρόν, κι ενώ η χώρα σημείωσε την Τρίτη ρεκόρ θανάτων, με τον ρυθμό αύξησής τους να ανεβαίνει δραματικά

Νέο διάγγελμα στον γαλλικό λαό αναμένεται να απευθύνει ο Εμανουέλ Μακρόν, κι ενώ η χώρα σημείωσε την Τρίτη ρεκόρ θανάτων, με τον ρυθμό αύξησής τους να ανεβαίνει δραματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού, το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα αναφερθεί εκτενώς στην τραγωδία που βιώνει η χώρα του.

Αυτό αποτυπώνουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τα οποία οι νεκροί ξεπέρασαν τις 10.000, καθιστώντας τη Γαλλία την τέταρτη χώρα παγκοσμίως που σπάει αυτό αυτό το μακάβριο φράγμα μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων κατέγραψε μεγάλη άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τη δραματική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες σε οίκους ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γάλλος υπουργός Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 9% σε μια ημέρα.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024