Στο ΣτΕ για τις λαϊκές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών
Ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση με οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Στη δικαιοσύνης προσέφυγε η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών διεκδικώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση με οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Η Ομοσπονδία με την προσφυγή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας στρέφεται κατά της απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23.3 έως 25.4.2020, όπως και η σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε εν συνεχεία.
Στις αιτήσεις της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι με την επίμαχη προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση απαγορεύεται μεν η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.
Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προσόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνει ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων