Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλος επιτροπής του ΕΟΔΥ στο MEGA: Στοίχημα για την Ελλάδα να αντέξει το ΕΣΥ

Μέλος επιτροπής του ΕΟΔΥ στο MEGA: Στοίχημα για την Ελλάδα να αντέξει το ΕΣΥ

«Είναι στοίχημα να αντέξει το ΕΣΥ. Πρέπει να το προστατέψουμε» υπογράμμισε με νόημα, είπε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) την πίεση του κοροναϊού, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, καθηγητή Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ προκειμένου να μην βιώσει η χώρα αυτό που συνέβη σε άλλα γειτονικά κράτη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για τον κοροναϊό, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βρισκόμαστε «σε μια φάση επιβραδυνόμενης αύξησης των κρουσμάτων. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα».

Ως εκ τούτου, σημείωσε ότι στην Ελλάδα δίνεται η δυνατότητα «να μη ζήσουμε αυτό που έζησαν άλλες χώρες με την κατάρρευση των νοσοκομείων τους και την αύξηση των θανάτων. Γιατί χωρίς νοσοκομεία το κόστος σε ανθρώπινες ζωές θα είναι μεγαλύτερο».

«Είναι στοίχημα να αντέξει το ΕΣΥ. Πρέπει να το προστατέψουμε» υπογράμμισε με νόημα, ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης στα νοσοκομεία αλλά και η υποστελέχωση.

Σχετικά, με τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα και πόσο κινδυνεύουν από τον κοροναϊό, ο καθηγητής εξήγησε τα δεδομένα.

«Πρέπει οι άνθρωποι με νοσήματα να προσέχουν, όμως δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο. Η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς θα πάνε καλά. Είναι άλλο να έχω μια μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσω πιο σοβαρά από τους άλλους, και διαφορετικό να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για το μοιραίο. Ακόμα και άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας, έχουν μεγάλες πιθανότητες να τα πάνε καλά» δήλωσε, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024