Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιλάνο : Δήμαρχος για παραβάτες - «Δεν παίζουμε κλέφτες και αστυνόμοι»

Μιλάνο : Δήμαρχος για παραβάτες – «Δεν παίζουμε κλέφτες και αστυνόμοι»

Το παραπάνω σχόλιό του έγινε κατόπιν παρατηρήθηκε αύξηση των πεζών κατά εκατοντάδες μόνο και μόνο επειδή είχε καλό καιρό

Οι αρχές της Λομβαρδίας, της ιταλική περιοχής που πλήττεται χειρότερα από τον κοροναϊό, έχουν θεσπίσει νόμο που υποχρεώνει τους πολίτες να φορούν μάσκες προσώπου όταν βγαίνουν έξω.

Σε περίπτωση που δεν έχουν μάσκα, οι άνθρωποι πρέπει να «καλύψουν το στόμα και τις μύτες τους με ένα απλό φουλάρι ή κασκόλ», δήλωσε ο Attilio Fontana, πρόεδρος της Λομβαρδίας. «Προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του ιού αν είστε μεταφορείς», προσέθεσε.

Αύξηση μετακινήσεων

Ο νόμος ήρθε, καθώς οι εικόνες από μεγάλες πόλεις, όπως η Ρώμη, η Νάπολη, το Μιλάνο και το Τορίνο, έδειξαν αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους τις τελευταίες μέρες εν μέσω καλών καιρικών συνθηκών.

Μεταξύ της Πέμπτης και του Σαββάτου, 15.000 άτομα έλαβαν πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων καραντίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Εκατοντάδες» αναφέρθηκαν στους δρόμους της Νάπολης, ενώ υπήρξε αύξηση των πεζών στο Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.

«Η επιθυμία να βγούμε είναι μεγάλη, αλλά δε μπορείτε» πρόσθεσε ο Fontana. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε κανέναν στόχο ούτε έχουμε ολοκληρώσει οποιαδήποτε εργασία … συνεπώς πρέπει να συνεχίσουμε αλλιώς η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα θα ακυρωθεί».

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 13 Απριλίου, όταν η καραντίνα θα λήξει. Η πίεση στα νοσοκομεία στην Ιταλία αρχίζει να διευκολύνεται, με την πρώτη μείωση του αριθμού των ασθενών που χρησιμοποιούν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Η μείωση αυτή κατεγράφη το Σάββατο (από 4.068 σε 3.994 την ημέρα). «Αυτά είναι σημαντικά νέα, καθώς επιτρέπει στα νοσοκομεία μας να αναπνεύσουν», δήλωσε ο Άνγκελο Μπορρέλι, επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας. Οι θάνατοι το Σάββατο αυξήθηκαν κατά 681, ο αριθμός αυτός συνιστά τη χαμηλότερη ημερήσια άνοδο εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Δηλώσεις δημάρχου Μιλάνου

O δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα καυτηρίασε την συμπεριφορά μέρους των συμπολιτών του, οι οποίοι δεν ακολουθούν με τον απαιτούμενο τρόπο τα μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης του κοροναϊού.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε «κλέφτες και αστυνόμοι»», τόνισε ο Σάλα, ο οποίος ζήτησε από την τοπική αστυνομία και την νομαρχία να αυξήσουν τους ελέγχους τους.

«Δεν παίζουμε «κλέφτες και αστυνόμοι» διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι», τόνισε ο δήμαρχος του Μιλάνου σε μήνυμά του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στην πόλη του Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού.

Από σήμερα εξάλλου σε όλη την Λομβαρδία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Πηγή: theguardian.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024