Οι κάποτε πολυσύχναστοι και γεμάτοι με κόσμο δρόμοι του Μανχάταν, είναι πλέον ερημωμένοι. Το μόνο που διακοσμεί τους δρόμους πλέον είναι σημειώσεις σε μαγαζιά, γεμάτες ενσυναίσθηση, ανησυχία και χιούμορ – μια αντανάκλαση του πνεύματος της Νέας Υόρκης.

Τον περασμένο μήνα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διέταξε να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την επιβράδυνση του κοροναϊού.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του νέου κορωναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψε 630 θανάτους σε μια μέρα, τον χειρότερο απολογισμό της σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 3.565 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που προκάλεσε η επιδημία σε αυτή την πολιτεία σήμερα.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση» της επιδημίας, «αλλά την πλησιάζουμε», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση ήταν ταχύτατη στο Λονγκ ‘Αιλαντ.

Αναγκασμένοι οι καταστηματάρχες να αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αποφάσισαν να στείλουν με έναν δικό τους τρόπο ένα μήνυμα στους πελάτες τους.

Η ΝΥΤ βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ας δίνει μια γεύση από τα μηνύματα αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας