Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Απαγόρευσαν την εξαγωγή μασκών - Αποφυλακίζουν κρατούμενους

ΗΠΑ : Απαγόρευσαν την εξαγωγή μασκών – Αποφυλακίζουν κρατούμενους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε την εξαγωγή μασκών και προστατευτικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Για τον ίδιο λόγο ανοίγει και ο δρόμος για την αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για τη μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κοροναϊού.

Διάταγμα

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ δήλωσε πως το διάταγμα, υπό τον Νόμο περί Παραγωγής Αμυνας, «είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού».

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε χθες ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών (BOP) βρίσκεται αντιμέτωπη με συνθήκες έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού, ανοίγοντας τον δρόμο να ξεκινήσει η αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός τους.

Προτεραιότητα στους ευάλωτους

Ο Μπαρ δήλωσε πως με βάση την επείγουσα εντολή του θα δοθεί προτεραιότητα στους ευάλωτους κρατούμενους που βρίσκονται σε ομοσπονδιακές φυλακές οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19, όπως το Οκντέιλ στη Λουιζιάνα, το Ελκτον στο Οχάιο και το Ντάνμπερι στο Κονέκτικατ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024