Σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του ιού COVD-19, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με καταγγελίες, πολίτες επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, τροποποιώντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στην Εφορία και δηλώνοντας ως μόνιμη κατοικία το χωριό τους ή το μέρους που βρίσκεται το εξοχικό τους, προκειμένου να μεταβούν εκεί για το Πάσχα.
Με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.
Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).