Απαγόρευση στους κατοίκους να τρώνε σκύλους και γάτες, στο πλαίσιο των ευρύτερων περιορισμών στο εμπόριο άγριων ζώων που έχουν επιβληθεί από την αρχή της εξάπλωσης του κοροναϊού στην χώρα, επέβαλαν οι αρχές της πόλης Σεντσέν, στην Κίνα.

Η κινεζική πόλη μάλιστα γίνεται η πρώτη πόλη στην ασιατική ήπειρο που απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από ζώα. Μερικά από τα αρχικά κρούσματα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν εκτεθεί στην αγορά άγριων ζώων στο κέντρο της πόλης Ουχάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, μπορούσε κανείς να αγοράσει νυχτερίδες, φίδια, αλλά και σιβέτ (σ.σ. θηλαστικό που ονομάζουμε μοσχογαλή, από τα κόπρανα του οποίου γίνεται ο ακριβότερος καφές του κόσμου).

«Οι σκύλοι και οι γάτες, ως κατοικίδια, έχουν αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τους ανθρώπους σε σχέση με άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσής τους είναι κοινή πρακτική στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπως και στο Χονγκ Κόνγκ και την Ταϊβάν» ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης Σεντσέν, σύμφωνα με το Reuters.

Περαιτέρω περιορισμοί

«Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το εμπόριο και η κατανάλωση όλων των άγριων ζώων έχει απαγορευτεί στην Κίνα από το τέλος Φεβρουαρίου και οι επαρχιακές διοικήσεις της χώρας προχώρησαν στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά η Σεντσέν επέκτεινε την απαγόρευση και για τα κατοικίδια – οι σκύλοι, ειδικά, τρώγονται σε πολλά μέρη της Ασίας.

Ο Liu Jianping, υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Shenzhen, δήλωσε ότι τα πουλερικά, τα ζώα και τα θαλασσινά που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές ήταν επαρκή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα άγρια ζώα είναι πιο θρεπτικά» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού μέσου ενημέρωσης Shenzhen Daily.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr