Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή - Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα διαλέξτε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή – Μητσοτάκης : Κύριε Τσίπρα διαλέξτε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στη βουλή. Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το φετινό Πάσχα και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Στόχος τόνισε είναι να κερδίσουμε χρόνο για να αντέξει το σύστημα Υγείας. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για τα περιοριστικά μέτρα και η αιχμή κατά Όρμπαν.

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει ποιο πρόσωπο θέλει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός.

«Όσοι σπεύδουν να πλειοδοτήσουν σε ατέλειωτες παροχές σπρώχνουν την Ελλάδα από τώρα σε νέο μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαι εδώ να ακούσω κάθε κριτική . Δεν είναι όμως ώρα για χυδαίες επιθέσεις. Δεν είναι σωστό ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική για τις προσλήψεις. Αντίθετα ακούω με προσοχή τις παρατηρήσεις του κ. Ξανθού για την ΠΦΥ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για την ΠΝΠ για τις ιδιωτικές ΜΕΘ.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ φτηνές απειλές του τύπου «όταν γυρίσουμε θα λογαριαστούμε». Ούτε fake news από χείλη πολιτικών. Ευκαιρία κε Τσίπρα να διαλέξετε ποιο πρόσωπο θέλετε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε πως «δεν διάθεση να λογαριαστώ με κανένα αλλά να δώσω λογαριασμό σε όλους».

«Όσοι σπεύδουν να ζητούν ατελείωτες παροχές είναι σαν να στέλνουν από τώρα την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πλειοδοσία παροχών στην οικονομία με αφορμή την πανδημία.

«Εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τους ειδικούς τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες. Αυτούς που απαξιώθηκαν στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Κάποιοι θέλησαν να δώσουν ιδεολογικό χρώμα στην πανδημία (πχ κρατισμός, νεοφιλελευθερισμός). Αυτές οι αναλύσεις είναι εκτός θέματος» είπε και υπογράμμισε πως «η μόνη ιδεολογία είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Το κράτος που προστατεύει χωρίς να καταπιέζει που καθοδηγεί χωρίς να ποδηγετεί».

Ο πρωθυπουργός επαίνεσε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του λέγοντας ότι οι συνθήκες απαιτούν πειθαρχία και αλληλεγγύη καθώς «είμαστε όλοι ίσοι στην απειλή».

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «όλοι πιστεύουμε στον κοινοβουλευτισμό ειδικά στις συνθήκες που διανύουμε» και πρόσθεσε με νόημα: «Απορρίπτω κάθε αυταρχικό περιορισμό» κάνοντας ευθεία αναφορά στις εξελίξεις στην Ουγγαρία.

«Όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος η παραπλάνηση και οι φήμες. Ο δρόμος μας είναι η αλήθεια και η κοινοβουλευτική δημοκρατία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ως τώρα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τόνισε ότι «στην Ελλάδα ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» και αναφέρθηκε στον ορισμό των νοσοκομείων αναφοράς, στο κλείσιμο σχολίων στην καμπάνια μένουμε σπίτι αλλά και στα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

«Η κοινωνία στήριξε στη μεγάλη της πλειοψηφία αυτά τα μέτρα. Να ευχαριστήσω τους πολίτες. Που επέβαλαν σημαντικούς περιορισμούς στην ελευθερία τους για να προστατεύσουν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας και της ζωής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ωστόσο ότι «είμαστε στο τέλος της αρχής. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε χρόνο για να μην εξαντληθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Μέχρι στιγμής οι Έλληνες το πετυχαίνουμε».

«Αντιλαμβάνομαι και την κόπωση πολιτών . Την αγωνία για τις δουλειές τους για το αύριο. Επαινώ την αντοχή της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί».

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης εξήρε την προσφορά του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Οι Έλληνες όρθιοι να ξαναχτίσουν ότι γκρεμίζει η πανδημία» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Σε τριάντα μέρες σχεδιάστηκαν και ανακοινώθηκαν 4 δέσμες μέτρων με χρηματοδότηση πάνω από το μέσο όρο ο της ΕΕ ως ποσοστό του ΑΕΠ. Κύριο μέλημα η διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη και οριζόντια κοινωνική μέριμνα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου τονίζοντας ότι η στήριξη της οικονομίας γίνεται με οριζόντιο τρόπο και με μέλημα την κοινωνική μέριμνα και σημείωσε παράλληλα ενόψει της επόμενης μέρας ότι η διαχείριση της κρίσης πρέπει να είναι ευρωπαϊκή υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη αλληλεγγύης θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην επιστολή των 9 ηγετών της ΕΕ που προσυπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης για την έκδοση ειδικού ευρωομολόγου για τον κοροναϊό λέγοντας ότι απαιτούνται κοινές λύσεις.

«Σ’ αυτή την κρίση δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Ανεύθυνοι και υπεύθυνοι. Το 2020 δεν είναι 2010 ούτε 2015. Υπάρχει συμμετρικό σοκ που χτυπάει όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Χρειαζόμαστε δυναμικές πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη με τον ανταγωνισμό που κινητοποιεί την αλληλεγγύη που ενώνει και τη συνεργασία που την ενδυναμώνει» είπε.

«Είμαι βέβαιος ότι μια λύση κοντά σε αυτό που περιέγραψα θα έρθει. Το θέμα είναι να μην έρθει αργά, όταν η ενωμένη Ευρώπη δεν θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα» συμπλήρωσε.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν το αγκαλιάσουν οι πολίτες. Αν δεν πιστέψουμε ότι ο πρόσκαιρος περιορισμός των μετακινήσεων είναι για το καλό μας».

«Προσωπικά δεν μου αρέσει να κουνάω το δάκτυλο. Είμαι οπαδός της συναίνεσης και της πολιτικής ωριμότητας. Πιστεύω στη δημοκρατία της πειθούς. Γι’ αυτό και επαινώ τους πολλούς και επιμένω να ασκώ κριτική στους λίγους. Η ανευθυνότητά τους είναι εγκληματική» τόνισε και προς την κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε στο φετινό Πάσχα.

«Το Πάσχα της αγάπης, φέτος να γίνει Πάσχα της ευθύνης και της ζωής. Να μείνουμε σπίτι . Αν χαλαρώσουμε τώρα θα το πληρώσουμε κι άλλο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ταυτόχρονα ότι το θέμα είναι να μην χρειαστεί η Πολιτεία να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στη Βουλή, η συζήτηση στην Ολομέλεια για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού και των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024