Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Homenami: Η online απόλαυση των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία

Homenami: Η online απόλαυση των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία

Μόνο στο διαδίκτυο, φέτος, η απόλαυση των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία λόγω της πανδημίας του κοροναϊου

«Hanami» στα ιαπωνικά σημαίνει «απολαμβάνω τη θέα λουλουδιών», και αν δεν σάρωνε τον πλανήτη η πανδημία του κοροναϊού Ιάπωνες και ξένοι επισκέπτες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα ήταν αυτές τις μέρες στα πάρκα για να απολαύσουν το θέαμα των ανθισμένων κερασιών.

Αυτή την περίοδο, παραδοσιακά, οικογένειες και φίλοι συναντιούνται κάτω από τις ολάνθιστες κερασιές ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκουν ευκαιρία για φωτογραφίες που θα ποστάρουν στο Instagram.

Φέτος, λόγω της έκτακτης κατάστασης, οι εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί, οι τουρίστες μένουν μακριά, με αποτέλεσμα το φετινό hanami να είναι ψηφιακό hanami ή, όπως εύστοχα οι Ιάπωνες επισημαίνουν «homenami».

«Η περίοδος των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία έχει πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες κάθε χρόνο» τόνισε ο Κατσουχίρο Μιγιαμότο του Kansai University και εκτίμησε ότι πέρυσι σχεδόν 8,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ιαπωνία την περίοδο των ανθισμένων κερασιών, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, φέρνοντας στη χώρα περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Σέιτζιρο Τακεσίτα του University of Shizuoka εξήγησε το γιατί οι συγκεντρώσεις αυτή την περίοδο, στις οποίες ο κόσμος τρώει, πίνει και χαίρεται, είναι τόσο σημαντικές για την ιαπωνική οικονομία.

«Χρησιμοποιούμε την έκφραση «το πορτοφόλι χαλαρώνει», που σημαίνει ότι ο κόσμος έχει μεγάλη τάση να ξοδεύει».

Και μίλησε για την ευρύτερη σημασία της περιόδου των ανθισμένων κερασιών:

«Έχουμε τόσο μεγάλη συναισθηματική πρόσδεση σε αυτό το λουλούδι και στην περίοδο που κάνουμε βόλτες για να απολαύσουμε τη θέα του… Υπάρχουν πολλοί πολιτιστικοί παράγοντες, πολλοί ιστορικοί παράγοντες από πίσω».

Τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για να μην επεκταθεί η πανδημία αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση εσόδων, λόγω της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων που σχετίζονται με την απόλαυση της θέας των ανθισμένων κερασιών.

Οι εκτιμήσεις του Κατσουχίρο Μιγιαμότο κάνουν λόγο για πτώση εσόδων σε ποσοστό μεγαλύτερο του ενός τρίτου. Παρ’ όλα αυτά, ο καθηγητής αισιοδοξεί.

«Μόλις γίνει παρελθόν η έξαρση του κοροναϊού, πιστεύω ότι θα ξαναζωντανέψει η περίοδος των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία» είπε.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024