
ΗΠΑ – Αϊντάχο : Σεισμός 6,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τις βορειοδυτικές πολιτείες
Σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σε απομακρυσμένη από αστικά κέντρα περιοχή της πολιτείας Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ.
Σεισμός 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε απομακρυσμένη από αστικά κέντρα περιοχή της πολιτείας Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS).
Μακριά από τις πόλεις
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις.
Μεγάλης διάρκειας
Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Αϊντάχο και σε γειτονικές πολιτείες.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Super League: Η βαθμολογία των πλέι άουτ – Στο +4 από την επικίνδυνη ο Αστέρας
- Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την ακρίβεια και ο όχι ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν βοήθησαν τα μέτρα λένε 6 στους 10
- Τι είναι χειρότερο: Να σου κλέψει η AI τη δουλειά ή να γίνει το αφεντικό σου;
- Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-0: Άλμα παραμονής με Μακέντα
- Σοκ στο NBA: Πέθανε ο σέντερ του Μέμφις, Μπράντον Κλαρκ στα 29 του χρόνια
- Brain regain: Η πραγματικότητα πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς



