Κοροναϊός – Κροατία : Θα γίνεται «drive-in» τεστ ανίχνευσης του ιού
Η παραπάνω κίνηση θα γίνεται από το Ινστιτούτο «Andrija Stampar» και τον δήμο του Ζάγκρεμπ
Τη δυνατότητα να κάνουν τεστ ανίχνευσης κοροναϊού δίχως να χρειαστεί να βγουν από τα οχήματά τους, έχουν οι κάτοικοι της Kροατικής πρωτεύουσας, μετά τη σχετική πρωτοβουλία του δήμου του Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Andrija Stampar».
Μ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ασφάλεια του ατόμου που κάνει το τεστ και του εργαζόμενου στον τομέα της υγείας.
«Ένας αυξημένος αριθμός δοκιμών είναι το καλύτερο μέτρο για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη της μόλυνσης από τον κοροναϊό.
Η νέα μέθοδος, υπό τη μορφή «drive-in» θα συμβάλει σημαντικά στην ταχύτερη αναγνώριση των μολυσμένων ατόμων», ανακοίνωσε το Ινστιτούτο. Η διαδικασία, όπως διευκρινίστηκε, θα είναι απλή και γρήγορη και η ανθρώπινη επαφή θα είναι ελάχιστη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Hina
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]




