Κοροναϊός: «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» από τον δήμο Αθηναίων – Πώς θα εξυπηρετηθείτε
Το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, απευθύνεται σε κατοίκους με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν
Μετά την ολιγοήμερη πιλοτική εφαρμογή του, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη αποτελεσματικότητά του, ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι plus» στο πλαίσιο των δράσεων για τον κοροναϊό.
Το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, απευθύνεται σε κατοίκους με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.
Στόχος είναι όλοι οι προαναφερόμενοι να εξυπηρετούνται στο σπίτι τους από τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους νοσηλευτές και τους βοηθούς του προγράμματος.
Με ένα τηλεφώνημα στο 1595 ή στο 210-5277000 μπορούν να αναφέρουν τις ανάγκες τους, οι οποίες θα καταγράφονται και θα αξιολογούνται από ομάδα ειδικών. Μέσω του προγράμματος, παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια διανομή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα και τρόφιμα, συσσιτίου κ. α.
Τέλος, με το «Βοήθεια στο Σπίτι plus» θα διανέμονται σε περίπου 16.000 ωφελούμενους τα πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του ΤΕΒΑ, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη κατ’ οίκον εξυπηρέτηση που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον δήμο Αθηναίων.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνει ότι «Δήμος των Αθηναίων είναι οι άνθρωποι της Αθήνας. Κυρίως οι συνάνθρωποι που μας έχουν ανάγκη. Όσοι ζουν μόνοι, όσοι είναι ανήμποροι και όσοι χρειάζονται να πιαστούν από κάπου. Είναι οικογένειά μας και κάθε οικογένεια, στα δύσκολα πρέπει να είναι δεμένη».
- ΕΛΑΣ: Άρχισε η ανασύνθεση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει διέξοδο – Χωρίς ΚΟ η Νέα Αριστερά – Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται
- Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό με 34άρια – Πού αναμένονται απογευματινές μπόρες
- Το ταχίνι κάνει καλό και στην καρδιά;
- Πανελλαδικές 2026: Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- Τζάνετ Τζάκσον: Ετοιμάζεται για τη συναυλία της στο Heritage Live Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σχέση: 12 «παγίδες» που κάνουν τη ζήλια να αγγίζει το κόκκινο
- Αντριους Κουμπίλιους: Ετοιμη για υπογραφή η σύμβαση SAFE με την Ελλάδα
- Ο αείμνηστος αδερφός του Έντι Μέρφι «δήλωνε πάντα περήφανος για εκείνον»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442