Με 40 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποζημιωθούν όσες ιδιωτικές μονάδες υγείας και ξενοδοχεία πιθανώς παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κοροναϊού.
Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 40εκατ ευρώ, «για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών ή νομικών προσώπων λόγω αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ και ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοροναϊού».
Πώς θα κατανεμηθούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ
Το συγκεκριμένο ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα κατανεμηθεί, κατ΄εκτίμηση, καθώς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ως ακολούθως:
α)Ποσό είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και κλινών ΜΕΘ.
β)Ποσό δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας