Kοροναϊός : 40 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία και ξενοδοχεία που πιθανώς επιταχθούν
Θα δοθούν 25 εκατ. στα ιδιωτικά νοσοκομεία και 15 εκατ στα ξενοδοχεία σε περίπτωση που επιταχθούν για την καταπολέμηση του κοροναϊού.
Με 40 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποζημιωθούν όσες ιδιωτικές μονάδες υγείας και ξενοδοχεία πιθανώς παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κοροναϊού.
Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 40εκατ ευρώ, «για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών ή νομικών προσώπων λόγω αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ και ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοροναϊού».
Πώς θα κατανεμηθούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ
Το συγκεκριμένο ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα κατανεμηθεί, κατ΄εκτίμηση, καθώς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ως ακολούθως:
α)Ποσό είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών και κλινών ΜΕΘ.
β)Ποσό δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την αναγκαστική διάθεση ξενοδοχείων και ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442