Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Εταιρικά ομόλογα με εγγύηση του Δημοσίου για πρώτη φορά στην ιστορία της

Γερμανία : Εταιρικά ομόλογα με εγγύηση του Δημοσίου για πρώτη φορά στην ιστορία της

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας γερμανικές εταιρίες οι οποίες, λόγω της κρίσης του κοροναϊού, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις αγορές θα εκδώσουν ομόλογα με εγγύηση του Δημοσίου

Εταιρικά ομόλογα με εγγύηση του Δημοσίου θα εκδώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας γερμανικές εταιρίες οι οποίες, λόγω της κρίσης του κοροναϊού, δεν έχουν πρόσβαση με ευνοϊκούς όρους στις αγορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο Όμιλος Volkswagen άντλησε χθες από τις αγορές 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ με ομόλογα τριετούς, πενταετούς και οκταετούς διάρκειας.

Ενδεικτικό της κατάστασης ωστόσο είναι ότι για το πενταετές ομόλογο η VW θα πληρώσει τρεις φορές περισσότερα από ό,τι στο τέλος του 2018.

Πλέον λίγες εταιρείες διαθέτουν την αναγκαία φερεγγυότητα

Όπως επισημαίνει ωστόσο η εφημερίδα, δεν είναι πολλές πλέον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν την απαιτούμενη φερεγγυότητα προκειμένου να δανειστούν από τις αγορές.

Αυτή την πρόσβαση αναμένεται να τους εξασφαλίσει τώρα η κρατική εγγύηση. Τα δύο τρίτα του πακέτου των 600 δισεκατομμυρίων που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα αφορούν «εγγυήσεις για τίτλους χρέους και υποχρεώσεις» και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε αυτή την κατηγορία θα ενταχθούν και οι εγγυήσεις των εταιρικών ομολόγων.

Ως πρότυπο για τις συγκεκριμένες εγγυήσεις αναμένεται να χρησιμεύσει η αντίστοιχη κάλυψη που παρείχε το γερμανικό κράτος στις τράπεζες της χώρας κατά την χρηματοπιστωτική κρίση το 2008.

«Η μεγάλη διαφορά με το 2008 είναι ότι τότε η κρίση ξεκίνησε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και μεταφέρθηκε στην πραγματική οικονομία, ενώ τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί το αντίστροφο», σχολιάζει ο αναλυτής Κρίστιαν Κοπφ και επισημαίνει ότι ο χρόνος πιέζει.

Ήδη ο Οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των εταιριών Daimler, VW, BMW, Opel και Peugeot.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024