Το νερό από το πηγάδι στο Μοντάλντο Τορινέζε θεωρείται η αιτία που το χωριό δεν έχει καθόλου κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με το μύθο, το νερό αυτό θεράπευσε κάποτε και την πνευμονία του στρατού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Σε ένα ιταλικό χωριό που δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κοροναϊού, οι κάτοικοι θεωρούν ότι προστατεύονται από το «θαυματουργό νερό» που βρίσκεται σε πηγάδι της περιοχής.

Πρόκειται για το Μοντάλντο Τορινέζε (Montaldo Torinese), ένα χωριό 720 κατοίκων στην περιοχή του βόρειου Πιεμόντε της Ιταλίας

Το χωριό αυτό βρίσκεται περίπου 19 χλμ. από το Τορίνο, την πρωτεύουσα της περιοχής, όπου από το Σάββατο 3,658 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό. Σε ολόκληρο το Πιεμόντε, την τέταρτη χειρότερα πληγείσα περιοχή στην Ιταλία, έχουν καταγραφεί 8.206 νέα κρούσματα από την Κυριακή.

Το θαυματουργό νερό και ο Ναπολέοντας

Το νερό από το πηγάδι του Montaldo Torinese πιστεύεται ότι βοήθησε να θεραπευθούν τα στρατεύματα του Ναπολέοντα, που είχαν εγκαταστήσει στρατόπεδο στο χωριό τον Ιούνιο του 1800, πριν από μια μάχη στο κοντινό Marengo.

«Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ναπολέοντας και οι στρατηγοί του αρρώστησαν από πνευμονία», δήλωσε στον Guardian, ο δήμαρχος του χωριού Sergio Gaiotti.

«Και χάρη στον καθαρό αέρα και το παρθένο τοπίο, αλλά και αυτή την πηγή θεραπεύτηκαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νερό πιθανότατα βοήθησε. Αλλά, σήμερα, το πηγάδι είναι κλειστό και το νερό του χρησιμοποιείται μόνο για την άρδευση των χωραφιών. Δεν μπορεί κανείς να το πιει».

Ο μύθος και η πραγματικότητα

Το Montaldo Torinese έχει κυρίως ηλικιωμένο πληθυσμό, αλλά φιλοξενεί και νέες οικογένειες, με ανθρώπους που μετακινούνται στο Τορίνο για εργασία.

Ο Gaiotti απορρίπτει τον θρύλος για το νερό που έχει αρχίσει να συζητιέται ξανά στο χωριό. Είπε ότι οι πιο αξιόπιστοι λόγοι για την απουσία κοροναϊού μπορεί να είναι ο καθαρός αέρας και ο υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς και οι προσπάθειές του να προειδοποιήσει τους κατοίκους για τους κινδύνους του κοροναϊού και να διανεμηθούν μάσκες προσώπου σε όλες τις οικογένειες.

«Από την αρχή, έβαλα ειδοποιήσεις στα γραμματοκιβώτια των ανθρώπων, αναφέροντας τα πράγματα που έπρεπε να κάνουν για να παραμείνουν ασφαλείς, όπως το πλύσιμο των χεριών τακτικά και αποφυγή άμεσης επαφής. Ήμασταν η πρώτη πόλη στην περιοχή που μοιράσαμε μάσκες σε όλες τις οικογένειες και εξακολουθούμε να το κάνουμε», λέει ο δήμαρχος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr