Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι της ΕΛ.ΑΣ με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετά και τις αποφάσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Χθες Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη βεβαίωση 1.835 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού, σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε έξι συλλήψεις.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 589, στη Θεσσαλονίκη 212, στα Ιόνια Νησιά 136, στη Δυτική Ελλάδα 130, στην Κεντρική Μακεδονία 107, στη Θεσσαλία 102, στην Κρήτη 99, στην Πελοπόννησο 96, στο Νότιο Αιγαίο 87, στην Ηπειρο 77, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 73, στη Στερεά Ελλάδα 70, στο Βόρειο Αιγαίο 35 και στη Δυτική Μακεδονία 22.

Παράλληλα, χθες, συνελήφθησαν έξι άτομα και βεβαιώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), στις εξής περιοχές: Στη Θεσσαλονίκη δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στη Στερεά Ελλάδα μία και στη Θεσσαλία, επίσης, μία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.

Τα ευτράπελα

Όλο αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί και τραγελαφικά περιστατικά, που αν μη τι άλλο προκάλεσαν γέλιο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Χαλκιδέου οποίος έστειλε μήνυμα στο 13033 με το νούμερο 6, για σωματική άσκηση δηλαδή, πλην όμως βρέθηκε από τους Αστυνομικούς να βγαίνει από ψησταριά στην Χαλκίδα, φορτωμένος σουβλάκια, κοντοσούβλια και μπριζολάκια.

Όταν οι Αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο, επέδειξε το μήνυμα που του επέτρεπε σωματική άσκηση. Οι Αστυνομικοί βέβαια του είπαν πως δεν προβλέπεται «βόλτα» στην ψησταριά από το μήνυμα, για να λάβουν την απάντηση: «…είχα μια λιγούρα από την άσκηση και είπα να πάρω και κάτι για το σπίτι».

Επίσης, ένας οδηγός, περίπου 60 ετών έφερε την ιδιόχειρη βεβαίωση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ωστόσο, η βεβαίωση ήταν γραμμένη πάνω σε χαρτί υγείας.

Ο κύριος,, που ήθελε να «πάει για ψώνια» όπως έγραψε, θα κληθεί τώρα να καταβάλει το πρόστιμο των 150 ευρώ που του επιβλήθηκε, καθώς η βεβαίωσή του κρίθηκε άκυρη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr