Κοροναϊός : Τεστ ανίχνευσης του ιού σε πέντε λεπτά θα διατίθεται από την επόμενη εβδομάδα
Tεστ που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον κοροναϊό, σε πέντε λεπτά, αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται από την επόμενη εβδομάδα.
Tεστ που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον κοροναϊό, σε πέντε λεπτά, αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται από την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το τέστ θα διατίθεται από την Abbott Laboratories. Είναι φορητό και τόσο μικρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δομή υγείας.
Μάλιστα όπως είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, θα διατίθενται 50.000 τεστ την ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου.
Κατά τον John Frels, το μοριακό τεστ ψάχνει για ίχνη γονιδιωμάτων του κοροναϊού που σε περιπτώσεις που είναι παρόντα σε μεγάλα επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν σε πέντε λεπτά.
Πλήρης έλεγχος για να βγει το αποτέλεσμα μπορεί να απαιτήσει έως 13 λεπτά, προσέθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.
«Αυτό θα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τους ιατρούς πρώτης γραμμής, αυτούς που πρέπει να διαγνώσουν πολλά κρούσματα και θα καλύψει το κενό στα τεστ», συμπλήρωσε. «Μια κλινική θα είναι σε θέση να βγάλει το αποτέλεσμα γρήγορα, ενώ ο ασθενής περιμένει».
Ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, αλλά η εταιρεία δουλεύει με τους πελάτες της και την κυβέρνηση Τραμπ για να εξασφαλίσει ότι οι πρώτες παρτίδες θα πάνε εκεί που χρειάζονται περισσότερο.
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), εξέδωσε έκτακτη άδεια για το συγκεκριμένο τεστ.
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)















![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442