Σχετικά με την αυστηροποίηση ποινών σε κατά εξακολούθηση παραβάτες, ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως είναι προσβολή στο αγαθό της δημόσιας υγείας τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Για τα μέτρα που έχει λάβει η Δικαιοσύνη στα χρόνια του κοροναϊού αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με την αποσυμφόρηση των φυλακών μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως ζούμε μία πραγματικότητα ειδικών συνθηκών. Πρέπει να περιοριστούμε σε κάποιους κανόνες, γιατί αν δεν το κάνουμε, θα βρεθούμε σε εξελίξεις δυσάρεστες όπως βλέπουμε και σε κοντινές ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο υπουργός αναφέροντας πως στόχος είναι να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία την εποχή του κοροναϊου.

Σχετικά με την αυστηροποίηση ποινών σε κατά εξακολούθηση παραβάτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως είναι προσβολή στο αγαθό της δημόσιας υγείας τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε. Αν αυτές οι συμπεριφορές εντείνονται, πιθανώς θα υπάρξουν και πιο αυστηρά μέτρα».

Σχετικά με τα μέτρα που πάρθηκαν στα δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως έχει γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει.

«Έχουν σταματήσει τα ακροατήρια και πλέον υπάρχει ένας βασικός κορμός της δικαιοσύνης. Έχουμε φροντίσει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά για τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της δικαιοσύνης, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

Μικρή παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους

Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως θα δοθεί μία μικρή παράταση στο τρέχον δικαστικό έτος.

«Όταν μιλώ για παράταση, εννοώ το μικρό διάστημα των διακοπών θα χρησιμοποιηθεί ώστε να μειωθεί η ύλη των δικαστηρίων. Πάντως σε συνεργασία με το Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, κ. Πιερρακάκη, ήδη έχουμε καταφέρει να εκδίδουμε μία σειρά πιστοποιητικών ψηφιακά όπως και αντίγραφα ποινικού μητρώου.

Οι φυλακές λειτουργούν σε συνθήκες καραντίνας

Σχετικά με το αν θα υπάρξει αποσυμφόρηση στις φυλακές, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως «όντως μας απασχολεί το ζήτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών και υπάρχει μία σκέψη με τα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, οι φυλακές ήδη λειτουργούν σε καθεστώς καραντίνας».

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξει κάποιο φίλτρο για τις 1.500 αποφυλακίσεις, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως δεν έχε καταλήξει κανείς σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θα αποφυλακιστούν ωστόσο πρέπει να υπάρχουν κάποιου είδους κριτήρια, όπως ηλικία, χρόνος ποινής και αδίκημα.

«Εκτιμώ πως πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε μία κυβερνητική επιλογή με στόχο πάντα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγοντας πως «παίρνουμε μέτρα που θα δημιουργήσουν ως ασπίδα απέναντι στον κοροναϊο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr