Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Τουρκία: 92 οι νεκροί - Πάνω από 5.600 τα κρούσματα

Ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Τουρκία: 92 οι νεκροί – Πάνω από 5.600 τα κρούσματα

Δεκαεπτά επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού καταγράφηκαν στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 92, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να αυξάνεται κατά 2.069 φτάνοντας τις 5.698

Δεκαεπτά επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού καταγράφηκαν στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 92, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να αυξάνεται κατά 2.069 φτάνοντας τις 5.698.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι χρειάζεται να ληφθούν στη χώρα ευρύτερα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, σημειώνοντας πως η Τουρκία διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ.

Η τουρκική κυβέρνηση, τόνισε ο Κοτζά, δεν αποκαλύπτει τις τοποθεσίες που καταγράφηκαν τα κρούσματα για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυξημένης μετάδοσης του ιού, με πολίτες να μετακινούνται από περιοχές με υψηλά επίπεδα μολύνσεων σε περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί λιγότερα κρούσματα.

Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους στην Τουρκία

Πέπλο ανησυχίας πέφτει πάνω από την Τουρκία. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε έκθεσή του αναφέρει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλες χώρες στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle εκτίμησε ότι τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κοροναϊό, που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν.

Ο καθηγής εκτίμησε, δε, ότι 1.6 εκατομμύρια άτομα θα «χρειαστούν νοσηλεία ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

«Μπείτε σε εθελοντική καραντίνα» λέει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024