«Απόλυτο εμπαιγμό των αυτοαπασχολούμενων» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου το επίδομα των 600 ευρώ για προγράμματα κατάρτισης των αυτοαπασχολουμένων. Είναι ορισμός της κοροϊδίας σχολιάζει από την πλευρά του το ΜέΡΑ25

«Απόλυτο εμπαιγμό των αυτοαπασχολούμενων» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου το επίδομα των 600 ευρώ για προγράμματα κατάρτισης των αυτοαπασχολουμένων.

Λεφτόδεντρα υπάρχουν για τα κέντρα κατάρτισης

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση, η κα Αχτσιόγλου το εν λόγω μέτρο «επιβεβαιώνει δυστυχώς πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση»

«Μετά από παλινωδίες για το αν οι επιστημονικοί κλάδοι μπορούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα, η κυβέρνηση τελικά τους εξαίρεσε, ανακοινώνοντας πρόγραμμα κατάρτισης για την ψηφιακή τους εκπαίδευση» σημειώνει και η πρώην υπουργός Εργασίας προσθέτει:

«Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό της αγωνίας και των αναγκών των επαγγελματιών».

«Απ’ ό,τι φαίνεται βέβαια λεφτόδεντρα υπάρχουν όχι μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και για τα κέντρα κατάρτισης», καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ζήτημα επιβίωσης και όχι αυτομόρφωσης

«Ορισμό της κοροϊδίας» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών για την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες για προγράμματα κατάρτισης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι «ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της κυβέρνησης για εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχει τελειωμό».

Προσθέτει ότι «τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης θα δοθούν σε μορφή voucher για επιμόρφωση!» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προφανώς δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αφού δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι έχουν πληγεί, είναι επιβίωσης και όχι επιμόρφωσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr