Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της ιστοσελίδας πώλησης ακινήτων Zoopla  σχετικά με την πώληση ακινήτων στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η Zoopla προειδοποίησε ότι ο κοροναϊός θα παραλύσει την αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προκαλέσει ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις των σπιτιών τους επόμενους μήνες.

Ο κορυφαίος ιστότοπος προβλέπει ότι οι πωλήσεις ακινήτων θα υποχωρήσουν κατά 60% τους επόμενους τρεις μήνες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η κατιούσα θα συνεχίσει και το καλοκαίρι.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η πανδημία έχει χτυπήσει την αγορά με την ζήτηση των αγοραστών την περασμένη εβδομάδα να μειώνεται κατά 40%.

Τα στοιχεία αντανακλούν την κατάσταση της αγοράς λίγο πριν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώσει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι αγοραστές φαινόταν να είναι συγκρατημένοι  εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη  οικονομική κρίση που θα επιφέρει ο κοροναϊός.

Ξεχωριστά στοιχεία δείχνουν πως δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που ανησυχούν για την επόμενη μέρα στην εργασία τους.

Ο Ρίτσαρντ Ντόντελ, διευθυντής έρευνας και διορατικότητας στη Zoopla δήλωσε πως οι τρέχουσες εξελίξεις γα τον κοροναϊό «βάζουν φρένο» σε όσους σκέφτονταν να μετακομίσουν.

Πάντως ο Donnell δεν προέβλεψε «άμεσες επιπτώσεις» στις τιμές των ακινήτων, τονίζοντας πως αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να «απομονώσει» τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από την οικονομική επιβάρυνση του ιού.

Γράψτε το σχόλιό σας