Ήδη φαίνονται τα πρώτα σύννεφα στην άγορά.

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της ιστοσελίδας πώλησης ακινήτων Zoopla  σχετικά με την πώληση ακινήτων στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η Zoopla προειδοποίησε ότι ο κοροναϊός θα παραλύσει την αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και θα προκαλέσει ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις των σπιτιών τους επόμενους μήνες.

Ο κορυφαίος ιστότοπος προβλέπει ότι οι πωλήσεις ακινήτων θα υποχωρήσουν κατά 60% τους επόμενους τρεις μήνες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η κατιούσα θα συνεχίσει και το καλοκαίρι.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η πανδημία έχει χτυπήσει την αγορά με την ζήτηση των αγοραστών την περασμένη εβδομάδα να μειώνεται κατά 40%.

Τα στοιχεία αντανακλούν την κατάσταση της αγοράς λίγο πριν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώσει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι αγοραστές φαινόταν να είναι συγκρατημένοι  εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη  οικονομική κρίση που θα επιφέρει ο κοροναϊός.

Ξεχωριστά στοιχεία δείχνουν πως δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που ανησυχούν για την επόμενη μέρα στην εργασία τους.

Ο Ρίτσαρντ Ντόντελ, διευθυντής έρευνας και διορατικότητας στη Zoopla δήλωσε πως οι τρέχουσες εξελίξεις γα τον κοροναϊό «βάζουν φρένο» σε όσους σκέφτονταν να μετακομίσουν.

Πάντως ο Donnell δεν προέβλεψε «άμεσες επιπτώσεις» στις τιμές των ακινήτων, τονίζοντας πως αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να «απομονώσει» τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από την οικονομική επιβάρυνση του ιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr