Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Νέες εικόνες φρίκης στην Ιταλία - Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν σορούς θυμάτων

Κοροναϊός: Νέες εικόνες φρίκης στην Ιταλία – Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν σορούς θυμάτων

Το πρωί της Τρίτης, στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή του αυτή τη φορά στους δρόμους της Ponte San Pietro προκειμένου να μεταφέρουν ακόμη 33 σορούς θυμάτων σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών, όπως η Μόντενα, η Πάρμα και η Ντομοντοσόλα

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται καθημερινά στην Ιταλία, όπου η πανδημία του κοροναϊού έχει αναγκάσει τους Ιταλούς να ενεργοποιήσουν ακόμη και το στρατό προκειμένου να μεταφέρει τους εκατοντάδες ανθρώπους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία.

Μπορεί τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την γείτονα να καταγράφουν για δεύτερη συνεχή ημέρα μείωση στον αριθμό των νεκρών και των θετικών κρουσμάτων, δίνοντας συγκρατημένες ελπίδες για επιβράδυνση της πανδημίας έστω και αν η χερσόνησος πέρασε το όριο των 6.000 νεκρών, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα περί εκατοντάδων θυμάτων κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σε εθνικό επίπεδο το βράδυ της Δευτέρας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 4.789, έναντι 6.557 το Σάββατο. Παράλληλα, σημειώθηκαν 601 νέοι θάνατοι, δηλαδή 6.077 από την αρχή της επιδημίας.

Οι αρχές προκειμένου να μεταφέρουν τους νεκρούς σε νεκροταφεία έχουν επιστρατεύσει στρατιωτικά οχήματα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες που δημοσίευσε η La Repubblica και δείχνουν μια σειρά από στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο του ιταλικού Βορρά.

Το πρωί της Τρίτης, στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή του αυτή τη φορά στους δρόμους της Ponte San Pietro προκειμένου να μεταφέρουν ακόμη 33 σορούς θυμάτων σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών, όπως η Μόντενα, η Πάρμα και η Ντομοντοσόλα.

bergamonews.it

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα bergamonews.it, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική πομπή, σε ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό που είχε εκτυλιχτεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπέργκαμο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024