Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζουβελέκης στο MEGA: Στο «Σωτηρία» η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Τζουβελέκης στο MEGA: Στο «Σωτηρία» η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Αργύρης Τζουβελέκης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά κοροναϊού, «Σωτηρία»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Αργύρης Τζουβελέκης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά κοροναϊού, «Σωτηρία», αλλά και για το μύθο γύρω από τον ιό που θέλει τους νέους απρόσβλητους από αυτόν.

Σύμφωνα με τον κ. Τζουβελέκη, η κατάσταση στο Σωτηρία είναι ελεγχόμενη και το σύστημα  υγείας είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα κρούσματα που προσέρχονται. Ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί η ροή των ασθενών από κοροναϊό τις επόμενες ημέρες.

Το νοσοκομείο δέχεται 15 με 20 ύποπτα περιστατικά την ημέρα. Πώς αυτά τα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξήγησε ο κ. Τζουβελέκης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ είπε πως θα ανοίξει μια μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία διαθέτει υλικοτεχνικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Για τη συμπεριφορά των πολιτών μέχρι τώρα, ο κ. Τζουβελέκης υποστήριξε πως «ο Έλληνας πολίτης έχει επιδείξει μια σχετική ανωριμότητα» και πως «με τα καινούρια μέτρα αυτοί που δεν είχαν ατομική ευθύνη θα την αποκτήσουν μέσω εκφοβισμού».

Ξεκαθάρισε επίσης, πως ο κοροναϊός δεν είναι ο ιός της γρίπης και πως επηρεάζει κυρίως άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, ωστόσο τα παιδιά μπορεί να γίνουν ασυμπτωματικοί φορείς.

«Ο κίνδυνος είναι τεράστιος ειδικά για άτομα που έχουν νοσήσει σοβαρά», τόνισε.

Μίλησε ακόμα για το πώς οι ασθενείς βιώνουν την ασθένειά τους, λέγοντα χαρακτηριστικά πως αισθάνονται το άγχος του επικείμενου θανάτου και γι’ αυτό το λόγο τους υποστηρίζουν και ψυχολογικά.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024