Κοροναϊός : Προς αυστηρότερα μέτρα η Βρετανία – Εξοπλισμό στους γιατρούς μοιράζει ο στρατός
Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι θα ανακοινωθούν πιο αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, εφόσον οι πολίτες δεν τηρήσουν τις συστάσεις να αποφεύγουν τις κοινωνικές δραστηριότητες που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι θα ανακοινωθούν πιο αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, εφόσον οι πολίτες δεν τηρήσουν τις συστάσεις να αποφεύγουν τις κοινωνικές δραστηριότητες που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να το κάνουμε, αν χρειαστεί, διότι ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε μιλώντας στον Sky News.
«Φυσικά θα εφαρμόσουμε και θα επιβάλλουμε και άλλα αυστηρά μέτρα, αν χρειαστεί. Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι θα λάβει αυτές τις αποφάσεις πολύ σύντομα και είναι κάτι που συνεχώς εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Χάνκοκ.
Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η Βρετανία διαθέτει πλέον 12.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης.
«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στο θέμα αυτό, τώρα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε πάνω από 12.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης», τόνισε ο Χάνκοκ.
Προστατευτικό εξοπλισμό στους γιατρούς διανέμει ο στρατός
Στο μεταξύ σήμερα ο βρετανικός στρατός θα αρχίσει να διανέμει προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αφού οι γιατροί κατήγγειλαν ότι νιώθουν σαν «τροφή για τα κανόνια» και απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση να τους προσφέρει τα απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορονοϊού.
Η διανομή και η παράδοση εκατομμυρίων τεμαχίων προστατευτικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων χειρουργικών μασκών, θα γίνεται πλέον από τον στρατό, εξήγησε ο Χάνκοκ, ενώ πρόσθεσε ότι εκατομμύρια τεμάχια έχουν ήδη διανεμηθεί σε νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες.
Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον 6.000 γιατροί του ζήτησαν να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, καταγγέλλοντας ότι τους ζητεί να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο με παρωχημένες μάσκες και φθηνό εξοπλισμό.
Ο Χάνκοκ μιλώντας στο BCC παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «προβλήματα» και επεσήμανε ότι οι αρχές προσπαθούν να «λύσουν» αυτά τα προβλήματα.
Πηγή: ΑΠΕ, SKYNEWS, BBC
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα


