Περιγράφοντας την εμπειρία του λέει πως η ασθένεια φαίνεται να κάνει «κύκλους» δείχνοντας άλλοτε ύφεση και άλλοτε έξαρση

Τη επί 17 ημέρες μάχη του με τον κοροναϊό περιέγραψε ο Βαγγέλης Χαρατσής.

Όπως περιέγραψε στον ΣΚΑΙ όλα ξεκίνησαν έπειτα από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο.

«Πέντε μέρες αφότου επέστρεψα παρουσίασα ξηρό βήχα, δέκατα και έντονο πονοκέφαλο» αναφέρει προσθέτοντας πως τα αντιπυρετικά που πήρε αρχικώς είχαν ως αποτέλεσμα φαινομενικά να δείχνει πως καλυτερεύει η κατάσταση αλλά εν συνεχεία ο πυρετός αυξήθηκε.

«Επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό μου γιατρό. Με καθησύχασαν και μου είπαν να δούμε πως πάει» παραθέτει προσθέτοντας πως το Λονδίνο εκείνη την περίοδο δεν θεωρούταν περιοχή υψηλού κινδύνου.

Καθώς εν τέλει ο κος Χαρατσής εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό κρίθηκε σκόπιμο να γίνει τεστ για κοροναϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Περιγράφοντας την εμπειρία του λέει πως η ασθένεια φαίνεται να κάνει «κύκλους» δείχνοντας άλλοτε ύφεση και άλλοτε έξαρση καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «από Κυριακή έως Τετάρτη μου είχε φύγει ο πυρετός, ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση σαν να μην έχω τίποτα.. Από Τετάρτη ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος με υψηλούς πυρετούς ανά 6-8 ώρες.»

Καθώς ο πυρετός επέμενε και είχε αρχίσει να έχει δυσκολίες στην αναπνοή, μετέβη για συμπληρωματικές εξετάσεις στο Σωτηρία την έβδομη ημέρα κατά την οποία νοσούσε όπου και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρατσή, ο «κίνδυνος» αναφορικά με τον κοροναϊό  είναι ότι ακριβώς επειδή τα συμπτώματα του είναι πολύ ήπια, εύκολα κανείς μπορεί να τα υποτιμήσει συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή του, επιβαρύνοντας περαιτέρω την υγεία του.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον ασθενή είναι ότι αρχικά νιώθει ότι συνέρχεται και εν συνεχεία η κατάσταση του επιδεινώνεται,δηλώνει στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη φάση προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

» Όταν είμαστε υγιείς νιώθουμε δυνατοί, ότι όλα αυτά είναι μακριά μας αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσει κανείς τον ιό» τονίζει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr