Κηδείες… μέσω skype κάνει γραφείο τελετών στη Θεσσαλονίκη
Την τεχνολογία που προσφέρει το διαδίκτυο αξιοποιεί ένα γραφείο τελετών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πούνε το «τελευταίο αντίο» στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Την τεχνολογία που προσφέρει το διαδίκτυο αξιοποιεί ένα γραφείο τελετών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πούνε το «τελευταίο αντίο» στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Καθώς οι κηδείες πλέον γίνονται σε στενό οικογενειακό κύκλο, φίλοι και άλλα αγαπημένα πρόσωπα του ανθρώπου που «φεύγει» από τη ζωή, έχουν τη δυνατότητα μέσω skype να «βρεθούν» στην τελετή μέσω του κινητού ή του υπολογιστή τους.
Οι συγγενείς και φίλοι που δεν περιλαμβάνονται στο κύκλο των δέκα ατόμων που μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στην τελετή, ενημερώνονται για την ώρα έναρξης της κηδείας και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδεθούν.
«Στήνεται μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που καλύπτει και σε χαμηλό φως με οπτικοακουστική ευκρίνεια, από την αρχή έως το τέλος, τη νεκρώσιμη ακολουθία», περιγράφει τη διαδικασία ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών και τονίζει ότι οι διαδικτυακοί καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ηχητικό ή γραπτό μήνυμα συλλυπητηρίων στην οικογένεια του εκλιπόντος. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες στην τελετή είναι πολλοί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί από το skype η κηδεία, οπότε δημιουργείται σελίδα στο youtube.
«Η ζωντανή μετάδοση στις τελετές υπήρχε και προ απαγόρευσης για τους συγγενείς και φίλους που κατοικούν στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική ή την Αυστραλία και ήταν αδύνατη η παρουσία τους στις κηδείες των αγαπημένων τους προσώπων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κλέων Γκέσιος, ο οποίος διατηρεί εδώ και 25 χρόνια γραφείο τελετών.
«Τώρα που είναι επιβεβλημένη η απουσία για το κοινό καλό, γίνεται η skype σύνδεση και στη Θεσσαλονίκη και έχουν ήδη γίνει περισσότερες από 10 κηδείες με κοινό εξ αποστάσεως», σημειώνει ο κ. Γκέσιος.
- Σε «κίτρινο» συναγερμό την Πέμπτη 20 περιοχές για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
- Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν 11 εναέρια, ήχησε το 112
- Λιακούλη στη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ιδεολογικό χάος στη ΝΔ για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
- ΕΛΑΣ: Ο συνολικός πλούτος αυξάνεται, η ευημερία δεν μοιράζεται δίκαια – Ευνοείται το 1% σε βάρος του 99%
- Το κάδρο της ναυαγισμένης «εξυγίανσης» και η συμμαχία από τα παλιά
- ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για το βίαιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με στόχο στελέχη της ΝΔ – Δεν χωρά στη δημοκρατία
- Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια
- Βουλή: Αλλαγές στα Δικαστικά Συμβούλια των Καραμανλή και Τριαντόπουλο λόγω συνταξιοδοτήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442