Απαραίτητη η φόρμα μετακίνησης τύπου Α ή Β –  Οι εξαιρέσεις – Τα ταξί κινούνται κανονικά 

Μετά τα χθεσινά μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, από σήμερα, υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί και για την κυκλοφορία με ταξί.

Αν και αρχικά, η ανάρτηση της Ομοσπονδίας Ταξί στη σελίδα του Facebook, δημιούργησε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει περιορισμός επιβατών στα ταξί, αυτό τελικά δεν ισχύει.

Όπως διευκρινίζεται, ισχύει ο περιορισμός της μετακίνησης μέχρι δύο ατόμων με ένα όχημα. Στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση, ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο.

Προς εξαιρέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και αναμένονται διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ακόμα και σήμερα, πρόκειται να προβλεφθούν εξαιρέσεις για μεταφορά από και προς νοσοκομεία ή επίσκεψη σε γιατρό για άτομα που χρειάζονται συνοδό και για προγραμματισμένες μεταφορές για αιμοκάθαρση όπου δικαιολογείται η παρουσία συνοδού.

Ο πελάτης είναι απαραίτητο να έχει μαζί του τη βεβαίωση τύπου Α, αν μετακινείται για την εργασία του ή τη βεβαίωση τύπου Β για μεμονωμένες μετακινήσεις, και για τους λόγους που προβλέπονται, είτε σε έντυπη μορφή είτε μέσω του δωρεάν SMS στο 13033. Ακόμη, ο επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του, όπως κάθε ένας που κυκλοφορεί, ταυτότητα ή διαβατήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr