Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήττει και το e-commerce ο κοροναϊός

Πλήττει και το e-commerce ο κοροναϊός

74% λιγότερες παραγγελίες – 42% καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπή προμηθειών – Ανησυχία για τους εργαζόμενους

Πολλοί θα πίστευαν ότι το «Μένουμε Σπίτι» θα δώσει ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά και οι πολίτες αποφεύγουν τον συγχρωτισμό ακόμη και στα ανοιχτά.

Όμως, η εικόνα που αποτυπώνει η έρευνα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), σε 307 επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας e-satisfaction.com δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι τρέχουσες συνέπειες της πανδημίας έχουν ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους.

Οι μόνοι κλάδοι που φαίνεται να ευνοούνται είναι τα τρόφιμα/σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα παιχνίδια/βιβλία. Όσον αφορά τους κλάδους που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι: είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές.

Επίσης, από τους συμμετέχοντες, το 74% δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν και μόλις το 15% δήλωσε πως έχει αύξηση των παραγγελιών. Επίσης, το 27% δήλωσε ότι υπάρχει θέμα με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Καθυστερήσεις στις προμήθειες και τις αποστολές

Ακόμη, το 42% αντιμετωπίζει καθυστερήσεις παράδοσης ή ακόμη και διακοπή προμηθειών, ενώ το 31% παρατηρεί καθυστερήσεις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εν μέσω πανδημίας, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, το 48% δηλώνει ότι έχει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων κυρίως από την Ευρώπη (ειδικά την Ιταλία όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα) αλλά και την Κίνα, την χώρα από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του COVID-19. Επιπλέον, το 22% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πώληση εκτός συνόρων, κυρίως όσον αφορά την Ιταλία αλλά και την Κύπρο.

Μείωση πωλήσεων βλέπει το 84% των επιχειρήσεων

Όσον αφορά δε τις επιπτώσεις που αναμένουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις ότι θα έχει η κρίση της πανδημίας μέσα στο 2020, το 84% αναμένει μείωση πωλήσεων και το 67% μείωση της ζήτησης. Ποσοστό 64% βλέπει προβλήματα ρευστότητας/χρηματοδότησης. Μόλις το 3% αναφέρει ότι δεν προβλέπει συνέπειες.

Ως συνέπεια των παραπάνω, το 79% των ερωτηθέντων αναμένει μείωση των κερδών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων. Το 67% αναμένει μείωση των πωλήσεων λόγω μειωμένης ζήτησης, ενώ το 33% λόγω μειωμένων αποθεμάτων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024