Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Οργανωτική Επιτροπή εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο αναβολής τους
Όσο περνούν οι ημέρες τόσο πιο πιθανή γίνεται η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά την επιμονή κάποιων να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία
Η στάση της ΔΟΕ και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αλλά η επιθυμία κάποιων ανθρώπων να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις ραγδαίες εξελίξεις.
Ο κοροναϊός έχει προσβάλει ήδη περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.071 από αυτούς.
Ο φόβος των αθλητών λοιπόν είναι τεράστιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να διεξαχθούν.
Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων πλέον εξετάζει και άλλα πλάνα, μεταξύ των οποίων είναι η αναβολή της διοργάνωσης.
Εναλλακτικά πλάνα είναι να αρχίσουν 1,5 μήνα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξής τους, που είναι στις 24 Ιουλίου, ενώ μπορεί να μετατεθούν για το 2021 ή το 2022.
Αυτό άλλωστε έγινε και με το Euro, που αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021.
Πηγή της Οργανωτικής Επιτροπής ανέφερε στο Reuters τα εξής:
«Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής. Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα».
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.