Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκορπάτε, ρέεειιι»

«Σκορπάτε, ρέεειιι»

Εδώ και μερικά 24ωρα, δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά στο αθηναϊκό κέντρο τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ εκείνων που συναντώνται τυχαία ή προγραμματισμένα σε διάφορα σημεία

Μπορεί να ειπώθηκε μόνο στα… ελληνικά και λίγες σχετικά φορές σε σχέση με το «Μένουμε σπίτι», αλλά διαδόθηκε αυτομάτως προς πάσα κατεύθυνση εδώ στην Ελλάδα και κυρίως προς τους πολίτες των τρίτων χωρών, τους επαίτες, τους αναζητούντες ναρκωτικά, τους επίδοξους επαναστάτες και κάποιους ηλικιωμένους (Ελληνες και αλλοδαπούς) που συνηθίζουν να κόβουν βόλτες τα πρωινά σε πλατείες της πρωτεύουσας.

Εδώ και μερικά 24ωρα, δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά στο αθηναϊκό κέντρο τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ εκείνων που συναντώνται τυχαία ή προγραμματισμένα σε διάφορα σημεία, ενώ μαζεύτηκαν στα σπίτια τους οι περισσότεροι.

Τα εποχούμενα, σύμφωνα με επιτόπια έρευνα, περίπολα της ΕΛ.ΑΣ. τριγυρνούν σε όλες τις «εστίες δυνητικού ενδιαφέροντος». Ητοι, Μοναστηράκι, Κοτζιά, Εξάρχεια, Κολωνό, Μεταξουργείο (Αυδή), Βάθης, Βικτώρια, Αμερικής, Κολιάτσου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Λουκά, Κυψέλης, στον Λυκαβηττό, τους λόφους Σκουζέ και Στρέφη, στους Αμπελόκηπους αλλά και πιο ψηλά, προς Γαλάτσι από τη μία και Μετς από την άλλη. Μαζί τους και οι της Δημοτικής Αστυνομίας που ναι μεν δεν έχουν αποτρεπτικές αρμοδιότητες αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

Οι συστάσεις δεν γίνονται με τις ντουντούκες όπως συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ η ατομική ευθύνη σε συνάρτηση με την ατομική… τρομάρα είναι πιο αυξημένες. Χθες το πρωί για παράδειγμα στην πλατεία Κυψέλης οι 20-30 «συνήθεις ύποπτοι» της περιοχής, η πάλαι ποτέ δυναμική ομάδα του «Φλόκα» δηλαδή, βγήκαν για την καθιερωμένη βόλτα στα παγκάκια ένεκα του γενικού «λουκέτου» στη Φωκίωνος. Πέντε λεπτά αργότερα, οι δικυκλιστές φάνηκαν αίφνης να κατέρχονται από τη Φαιδριάδων. Η ιαχή του ενός κινητοποίησε απότομα τους υπολοίπους: «Σκορπάτε, ρέεεειιι».

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024