Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Το πείραμα της Βο» στη μάχη κατά του ιού

Κοροναϊός : «Το πείραμα της Βο» στη μάχη κατά του ιού

Οι υγειονομικές αρχές της Βο αποφάσισαν να προχωρήσουν δυναμικά στην αντιμετώπιση του ιού, με την προσέγγιση που αργότερα πρότεινε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλαδή με τα συνεχή τεστ σε όλους τους κατοίκους.

Βρέθηκε στο επίκεντρο του κοροναϊού, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο του αφανισμού.

Ο λόγος για την κωμόπολη Βο, στον ιταλικό βορρά, η οποία ήταν η περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό.

Εκεί, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση του ιού δυναμικά, με την προσέγγιση που αργότερα πρότεινε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δηλαδή με τα συνεχή τεστ σε όλους τους κατοίκους.

Ειδικότερα, οι γιατροί της μικρής πόλης προχώρησαν στην εξέταση και επανεξέταση των 3.300 κατοίκων, ανεξάρτητα από το αν εκδήλωναν συμπτώματα, ενώ έβαλαν σε αυστηρή καραντίνα τα άτομα με τα οποία είχαν επαφή τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν εντελώς την εξάπλωση του κοροναϊού, όπως έκαναν και η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν.

«Το βασικό μας μήνυμα είναι: εξέταση, εξέταση, εξέταση», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αχάννομ Γκέμπρεγιους.

Τα τεστ ξεκίνησαν ως έκτακτο μέτρο μετά τον πρώτο θάνατο στην Ιταλία πριν. Ο πρώτος γύρος εξετάσεων, που διεξήχθη στο σύνολο του πληθυσμού της πόλης στα τέλη Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι το 3% του πληθυσμού μολύνθηκε, αν και οι μισοί από τους φορείς δεν είχαν συμπτώματα.

Έπειτα από την απομόνωση όλων αυτών που μολύνθηκαν, ο δεύτερος κύκλος δοκιμών, περίπου δέκα ημέρες αργότερα, έδειξε ότι ο ρυθμός μόλυνσης είχε πέσει στο 0,3%.

Μάλιστα, στο δεύτερο αυτό κύκλο εξετάσεων εντοπίστηκαν τουλάχιστον έξι άτομα που είχαν τον ιό αλλά χωρίς συμπτώματα, κατατάσσοντάς τους άμεσα στα άτομα που έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα. «Αν δεν είχαν ταυτοποιηθεί, η λοίμωξη θα είχε επαναληφθεί», εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, Αντρέα Κρισάντι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024