Κοροναϊός : Φεύγουν για τα χωριά και τα εξοχικά οι Αθηναίοι
Αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επικίνδυνη διασπορά του κοροναϊού με τους Αθηναίους να κατευθύνονται στα χωριά και στα εξοχικά.
Αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.
Η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας σήμερα, Παρασκευή, θύμιζε «απόδραση» τριημέρου.
Το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά, όπου συνεχίζονται οι αφίξεις Αθηναίων, αλλά και ξένων που είδαν σε νησιά όπως η Σκιάθος, η Σύμη και η Κάσος, το ασφαλές καταφύγιο που αναζητούσαν ώστε να προστατευθούν από τον θανατηφόρο κοροναϊο.
Ανησυχητική η εικόνα και στα κοντινά της Αθήνας νησιά, όπως αυτά του Σαρωνικού (ιδιαίτερα η Αίγινα), η Ανδρος κ.α.
Οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών πέφτουν στο κενό και όσο δεν αποφασίζεται η διακοπή των επιβατικών αεροπορικών ή/και ακτοπλοϊκών συνδέσεων, το ρεύμα προς τα νησιά δεν φαίνεται να μπορεί να ανακοπεί.
Πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει τους απείθαρχους με μία ακόμη προειδοποίηση: «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο διάγγελμα της Πέμπτης.
Η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων είναι μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γαλλία κλπ), βρίσκεται στο τραπέζι και μάλιστα στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.
Η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο ή η Ελλάδα θα προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας, όπως η γειτονική Ιταλία.
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωνένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442