Κοροναϊός : Φεύγουν για τα χωριά και τα εξοχικά οι Αθηναίοι
Αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επικίνδυνη διασπορά του κοροναϊού με τους Αθηναίους να κατευθύνονται στα χωριά και στα εξοχικά.
Αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.
Η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας σήμερα, Παρασκευή, θύμιζε «απόδραση» τριημέρου.
Το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά, όπου συνεχίζονται οι αφίξεις Αθηναίων, αλλά και ξένων που είδαν σε νησιά όπως η Σκιάθος, η Σύμη και η Κάσος, το ασφαλές καταφύγιο που αναζητούσαν ώστε να προστατευθούν από τον θανατηφόρο κοροναϊο.
Ανησυχητική η εικόνα και στα κοντινά της Αθήνας νησιά, όπως αυτά του Σαρωνικού (ιδιαίτερα η Αίγινα), η Ανδρος κ.α.
Οι εκκλήσεις των τοπικών αρχών πέφτουν στο κενό και όσο δεν αποφασίζεται η διακοπή των επιβατικών αεροπορικών ή/και ακτοπλοϊκών συνδέσεων, το ρεύμα προς τα νησιά δεν φαίνεται να μπορεί να ανακοπεί.
Πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει τους απείθαρχους με μία ακόμη προειδοποίηση: «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο διάγγελμα της Πέμπτης.
Η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων είναι μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γαλλία κλπ), βρίσκεται στο τραπέζι και μάλιστα στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.
Η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο ή η Ελλάδα θα προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας, όπως η γειτονική Ιταλία.
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442