Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η απόφαση για κλείσιμο τους, έως τα τέλη Απριλίου, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η απόφαση για κλείσιμο τους, έως τα τέλη Απριλίου, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Άπαντες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του μέτρου, ωστόσο αναφέρουν πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο», ενώ την ίδια στιγμή τα ελληνικά ξενοδοχεία μπαίνουν «σε αχαρτογράφητα νερά».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού, «σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία».

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι «με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως »ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο»».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

«Το Υπουργείο τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοινώνει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr