Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κραυγή αγωνίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Κοροναϊός : Κραυγή αγωνίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η απόφαση για κλείσιμο τους, έως τα τέλη Απριλίου, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η απόφαση για κλείσιμο τους, έως τα τέλη Απριλίου, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Άπαντες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του μέτρου, ωστόσο αναφέρουν πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο», ενώ την ίδια στιγμή τα ελληνικά ξενοδοχεία μπαίνουν «σε αχαρτογράφητα νερά».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού, «σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία».

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι «με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως »ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο»».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

«Το Υπουργείο τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοινώνει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024